«

»

set. 03 2020

Conclusions Assemblea Extraordinària 2020

Dia 2 de setembre ens hem reunit 65 associacions de famílies d’alumnes de Mallorca, amb 85 assistents, a l’Assemblea Extraordinària per avaluar l’inici de curs, compartir informacions i valorar la línia de treball a partir d’ara.

Prèvia a l’Assemblea s’ha realitzat una consulta sobre la situació a cada centre, que vos adjuntam, i que ens mostra amb dades la justificació de les preocupacions de les famílies.

A l’Assemblea va quedar palès que a les famílies ens preocupa:

  • que alguns centres encara no compten amb els espais necessaris per fer els desdoblaments de grups i reduir les ràtios (55 centres segons informació de la Conselleria);
  • que molts d’instituts no podran desdoblar els grups de 2n d’ESO i aquests hauran de fer semipresencialitat;
  • la falta de concreció i d’informació dels protocols sanitaris previstos, així com sobre els plans de contingència en general;
  • i els problemes de conciliació que tendrem si els serveis complementaris (escola matinera, menjador i activitats extraescolars) no se poden dur a terme, com alguns centres ja plantegen, així com els problemes de conciliació que tendrem durant els previsibles períodes d’aïllament preventiu quan es detecti algun positiu COVID a una aula.

Recomanam a les associacions que consultin els dubtes amb l’equip directiu dels seus centres i col·laborin amb ells per garantir un bon inici de curs, així com treballar a nivell de municipi amb els ajuntaments per donar una resposta conjunta a les necessitats dels centres. En aquest sentit, recordam que els Consells Escolars Municipals són l’espai més adient per tractar aquests temes.

Finalment, les associacions donen un recolçament unànim a la línia de treball de FAPA Mallorca fins ara i ens encoratgen a continuar treballant, col·laborant amb les administracions i la resta de la comunitat educativa, però amb l’esperit crític, per aconseguir el millor inici de curs possible.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: