«

»

febr. 23 2020

Continua l’intent de desprestigiar el nostre sistema educatiu per part d’alguns partits polítics

   FAPA Mallorca vol reflexionar en relació a la denúncia d’adoctrinament realitzada per un grup polític i que afecta a un institut de la nostra comunitat autònoma. 

   Primer de tot volem recordar que la nostra Federació sempre ha mostrat la seva confiança en la tasca realitzada pels professionals del nostre sistema educatiu i en el funcionament dels mecanismes existents per poder denunciar allò que no funciona i que, en el cas dels professionals docents, es centra en la Inspecció Educativa. Quan alguna cosa no funciona existeixen mecanismes preparats per intentar arreglar-ho per inspecció d’ofici o per denúncia prèvia. Per això un dels fets que ens resulten estranys en relació a aquest cas és que s’hagi optat per una denúncia a la web d’una formació política, amb nota de premsa i pregunta parlamentària abans d’una denúncia a inspecció educativa. Això significa que no es creu en els mecanismes existents per denunciar allò que es considera inapropiat o que existeix una intenció diferent en aquest cas? Les nostres sospites van en aquesta direcció. Més d’una vegada ja ens hem trobat amb denúncies, moltes d’elles sense proves, que allò que cerquen és un titular periodístic, aconseguir ser el focus d’atenció i intentar crear un clima de sospites en relació a l’ensenyament públic. Els intents de realitzar visites als centres escolars dins horari lectiu, la denúncia de textos utilitzats a classes extrets de tot el seu context i la constant denúncia de l’ús de la llengua catalana són alguns exemples del passat ja utilitzats per aquesta formació política.

   En segon terme volem remarcar el fet que per fer aquesta denúncia s’hagin utilitzat a menors d’edat que han realitzat una acció contrària a les normes de funcionament del centre educatiu i que, per tant, han comès una acció que podrà ser penalitzada seguint aquestes normes. Ens resulta una vegada més sorprenent que una formació política que en altres territoris està aplicant mesures com la del PIN parental, amb l’excusa de salvaguardar els drets dels menors, en aquest cas s’ampari en la vulneració de les normes que regeixen la convivència a un centre educatiu per fer una denúncia política. Creiem que és un clar exemple de com la manipulació dels menors d’edat, aquells que més haurien d’estar protegits per evitar aquesta manipulació, es realitza per part de les forces polítiques que després denuncien de forma continuada aquesta manipulació quan allò que s’intenta és aplicar elements que formen part del nostre currículum escolar: educació en igualtat, drets i deures de la ciutadania, educació sexual entre d’altres. 

   Finalment només recordar a aquesta formació política i a altres que ja ho han intentat en el passat o ho puguin intentar en el futur, que la utilització política de l’educació i la recerca de la confrontació electoral mitjançant la tergiversació d’allò que succeeix realment a les nostres aules són estratègies que la nostra Federació sempre considerarà equivocades i perverses i que demostren el poc interès real que es té per part d’alguns polítics per solucionar els problemes reals del nostre sistema educatiu. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: