«

»

març 21 2018

Coordinadora d’APIMA Sa Pobla

Ahir, en el marc de la Setmana de la Infància i la Joventut, se va fer la presentació oficial de la Coordinadora d’APIMA de Sa Pobla, que agrupa les APIMA dels 7 centres educatius del poble, amb l’assistència del batle i el regidor d’educació, la presidenta de FAPA i la ponència de Mariano Sbert “Les APIMA davant els nous reptes”.

  • IES Can Peu Blanc
  • Escoleta Huialfàs
  • CEIP Sa Graduada
  • CC Sant Francesc d’Assís
  • CEIP Son Basca
  • CEIP Tresorer Cladera
  • CEIP Vialfàs

La coordinadora neix a principis de curs, com una iniciativa de les APIMA, per servir de nexe d’unió de per enfortir les associacions en les actvitats, accions i dinàmiques i aportar noves iniciatives conjuntes. Ja han començat compartint la seva oferta d’activitats extraescolars, han recuperat la Festa de les Llanternes, i han fet un carnet de soci comú per oferir avantatges als pares i mares.

Des de FAPA Mallorca no podem sinó donar l’enhorabona a les totes i cada una de les APIMA, que han començat a fer un treball en xarxa, que els permetrà fer una millor i major feina en benefici dels i les alumnes de Sa Pobla. Fer la passa de treballar juntes és la primera del camí cap a una nova manera d’entendre el nostre paper com a pares i mares, i com a membres d’una APIMA: començar a mirar més enllà de la nostra escola, compartir recursos i engegar projectes juntes, tenir una veu comuna al Consell Escolar Municipal, fer-nos visibles al poble i davant l’ajuntament…

Les APIMA som representants de quasi totes les famílies del municipi, devers un milenar a Sa Pobla, i els nostres fills i filles s’eduquen a casa i a l’escola o a l’institut, però no únicament. Sempre s’estan educant, al carrer, a les places, en el seu dia a dia en el poble. Si volem iniciar el camí de ser ciutats educadores, hem de ser conscients de que “tots els i les ciutadanes són sempre educables i que tots els i les ciutadanes són sempre educadores“.

La coordinació d’APIMA per zones és una manera de treballar que des de FAPA Mallorca sempre hem recomanat i donat suport. A Mallorca s’han organitzat coordinadores a distints municipis, en distints moments, amb sistemes i objectius diferents segons la seva realitat, amb resultats molt positius. El repte sempre és la sostenibilitat en el temps, però estam segurs que la Coordinadora d’APIMA de Sa Pobla neix amb voluntat de permanèixer, i tendrà tot el suport necessari per part de FAPA.

Si voleu més informació sobre aquest tema, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: