«

»

febr. 06 2018

Dia d’Internet Segura – 6 de febrer

Avui es celebra internacionalment el Dia de l’Internet Segura, perquè encara cal recordar que Internet és un món que ens ofereix moltes possibilitats, però on també ens podem trobar amb problemes si no hi posam les mesures de seguretat correctes.

Internet ja no és quelcom que podem utilitzar o no, ja no és una opció, al manco pels nostres fills i filles. El nostre món d’avui, el seu món, està inevitablement lligat a Internet. Al principi era una eina de feina, llavors un espai d’oci, un lloc per accedir ràpidament a la informació… avui és una manera que empram molts, i els joves en concret, per relacionar-nos, és una eina imprescindible d’aprenentatge i serà per als nostres joves una eina o un medi inevitable al seu futur món laboral. Tot això fa que ens hagem de plantejar la nostra relació i la dels nostres fills i filles amb Internet des de molt prest.

Pel que fa als pares i mares, ja no ens podem permetre allò de que “això és cosa dels joves” o “a mi no m’agraden les xarxes socials”. No es tracta de ser uns experts hackers o de conèixer les darreres apps, però no podrem ensenyar els nostres fills com s’han de comportar en aquest món si el desconeixem. Allò què no ensenyem noltros, els ho ensenyaran altres, i no sabrem què ni com.

Per als adolescents i els joves, Internet és un lloc on es relacionen amb els altres de manera constant. El cybermon no té limitacions físiques ni temporals, pots relacionar-te amb gent de tot el món les 24 hores del dia i la nit. És una realitat nova, molt potent i intensa, la qual no és gens fàcil ignorar. Però la absència de presència física modifica la manera de relacionar-se, pot facilitar la comunicació però també ens pot dur a greus equivocacions: fotos que no hauríem d’haver penjat, comentaris dels quals no valoram les conseqüències o el mal que poden fer, cyberassetjament, control de la parella, relacions o informacions que donam a desconeguts… i sempre sol ser tard quan ens n’adonam. Aprendre a no fer a les xarxes allò que no faríem en persona és un repte que hem de transmetre als nostres joves. (> Vídeo #JuntsPelRespecte, activeu els subtítols).

  

 

Amb els més petits tenim la gran oportunitat, els estam educant a menjar bé, a desar la seva habitació, a ser respectuosos amb la gent, no els deixam anar tots sols per la ciutat… idò facem el mateix amb Internet. Ens preocupam d’ensenyar-los a manejar amb seguretat eines perilloses com les tisores o els ganivets: primer de plàstic, després sense punta… Facem el mateix amb Internet: jocs segons la seva edat, aplicacions de control parental, penjar fotos junts per tria les que són adients, les xarxes socials supervisades quan els arribi l’edat… (> Vídeo CIBERCAT-Y a la ciutat invisible)

Si voleu organitzar xerrades informatives per als pares i mares del vostre centre educatiu, posau-vos en contacte amb nosaltres.

Altres llocs on trobar informació per emprar Internet de manera segura:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: