«

»

set. 21 2017

FAPA Mallorca dóna suport a la declaració de FaPaC Catalunya

FAPA Mallorca vol expressar la seva reivindicació del diàleg constructiu com l’eina bàsica de les democràcies i d’un sistema en el que es garanteixin la llibertat individual i col·lectiva. Per això mostrem la nostra preocupació davant dels esdeveniments que s’estan produint en els darrers dies a Catalunya en els que el principi de la llibertat, especialment la llibertat d’expressió, es pot veure vulnerat, fet intolerable a qualsevol societat en el que el pluralisme ideològic i la possibilitat de confrontar les idees de forma cívica siguin la seva base. Per aquest motiu vos fem partíceps del comunicat que ha fet públic la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, FaPaC, la nostra organització germana a aquell territori i mostrem el nostre suport a la seva iniciativa.

La FaPaC davant la situació derivada de l’1-O

La FaPaC condemna qualsevol acció que pugui impedir l’exercici dels drets i llibertats en una societat democràtica i plural. La federació defensa els valors de la democràcia, el diàleg i el respecte en els quals han de créixer els nostres fills/es.

COMUNICAT DE PREMSA

La FaPaC davant la situació viscuda en relació al referèndum de l’1-O

Barcelona, 20 de setembre de 2017

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, la FaPaC, fidel al seu compromís històric i estatutari en la defensa d’una escola catalana  -model d’escola de futur i amb una base consolidadament democràtica- impossible d’existir en una societat en què la democràcia, els drets socials, la llibertat d’expressió i el dret a decidir puguin ser vulnerats i base de qualsevol voluntat o opinió política o social, condemna qualsevol acció que pugui impedir el ple exercici d’aquests drets.

Condemnem la utilització partidista de les lleis, i ens situem al costat dels qui tenen clar que les lleis són al servei de la societat i la democràcia. Volem que els nostres infants i jovent creixin amb els valors de la democràcia, el diàleg, el respecte i la llibertat, lluny de qualsevol acció o actitud repressiva.

Davant dels fets succeïts els darrers dies, en relació amb la situació política que viu Catalunya, la FaPaC, com a entitat defensora de la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir, i davant les més que probables accions que atempten contra els drets humans, estenem aquesta condemna a qualsevol acció, sigui quina sigui, que pugui impedir l’exercici ple d’aquests drets, i les llibertats i garanties compromeses.

Manifestem públicament el nostre suport a tots els voluntaris, les famílies, persones, entitats i institucions que treballen per garantir aquests drets. Amb el màxim respecte a la pluralitat de la nostra gran base social, continuarem fent costat a la voluntat del poble de Catalunya, expressada d’una manera cívica i pacífica en reiterades ocasions.

Com a Federació majoritària que representem més de mig milió de famílies de Catalunya, fem una crida a les més de 2.200 AMPA federades a participar en les mobilitzacions que en defensa de la democràcia es convoquin arreu del territori.

2 comments

 1. Vilipendiado

  Estimados señores, por decir algo

  Pero como se atreven a hablar en nombre de los demás. Cada uno que hable en nombre propio. Cómo se atreven a meter a todos los padres de alumnos de Mallorca en una declaración institucional que nada tiene que ver con la educación de nuestros hijos.

  No entro en más descalificaciones porque ustedes se han descalificado solos.

  Qué vergüenza señores,

  Preocupense de nuestros hijos…o callénse

 2. Maria Lluc Ensenyat

  Ben clar el que transmeteu. Respecte, tolerància i democràcia. Afavorir el diàleg i avançar per trobar una solució .I llibertat d’expressió, faltaria més.
  Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>