«

»

juny 29 2017

FAPA Mallorca: valoració curs 2016/17 (III): els nostres projectes

La Formació i els nostres projectes.

No podem oblidar les iniciatives de projectes que duu a terme la federació:

Els darrers anys hem ampliat la nostra visió respecte als nostres projectes, som molt conscients que si volem una bona educació per als nostres fills hem de participar directament en la millora de l’entorn educatiu però també hem de treballar per un millor entorn social.

Llegim en Família Pretén  el foment de la lectura com a eina clau per millorar l’educació dels nostres infants. Aquest curs hem ampliat tallers i iniciatives a les nostres associacions,  hem presentat el projecte als alumnes de magisteri de la UIB amb gran acceptació del projecte, per part dels futurs  mestres i hem contat amb la col·laboració d’entitats del mon social i cultural.

El projecte FERYA: Pretén l’empoderament de les famílies com la única eina per crear comunitat educativa i social per prevenir problemàtiques com les del consum d’alcohol, tant habitual a les nostres societats i la de crear una cultura de la solidaritat i l’ajut mutu com la base de crear ciutadania responsable, especialment, la ciutadania del futur.

 

 

A l’octubre la nostra federació en la nostra de treball i implicació que duim fa anys amb la prevenció i el projecte FERYA, Famílies en Xarxa i Actives, dissenyat i desenvolupat per IREFREA (Institut Europeu d’Estudis en Prevenció) en col·laboració amb FAPA. vam intervenir a l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca per exposar un tema que ens preocupa a tots:

L’augment i normalització durant el darrers anys d’un tipus d’oci de molts de menors d’edat basat majoritàriament en el consum d’alcohol.

Expressant:

– Que el consum d’alcohol per part dels menors és principalment un problema de salut i així els demanarem i demanam que ho tractin des de les polítiques municipals,

– Que és una responsabilitat compartida amb tota la societat.

I els vàrem fer una proposta: la de treballar plegats i coordinats tots els que hi tenim part d’aquesta responsabilitat, per acordar línies d’acció conjuntes, consensuades, amb una implicació real i efectiva, per avançar en solucions reals i eficients.

Al llarg del curs hem coordinat xerrades a les famílies i realitzat tallers d’empoderament de les famílies com a col·lectiu, Aquesta edició comptem amb la novetat de que el projecte s’ha ampliat a totes les illes, amb la col·laboració de les federacions de cada una d’illes, subvencionat per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

Hem participat activament a la Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears (POQIB), en la qual hi ha representats tot els sectors implicats en l’oci dels joves i de la qual FAPA Mallorca en forma part des dels seus inicis.

Hem participat a jornades sobre festes i consum d’alcohol, organitzades per l’Ajuntament de Sóller, o al Congrés de policies tutors.

A principi de juny, a la fi, hem estat informats pels mitjans de comunicació de l’organització per part de la FELIB, d’ unes jornades, per cercar una manera d’actuar coordinada i eficaç davant el consum d’alcohol i drogues durant les festes populars, des de la nostra federació valoram molt positivament aquestes iniciatives que sempre contaran amb la nostra feina i suport per fer feina plegats

Motxilles Solidàries: la vessant solidària de les associacions

Les campanyes anuals de recollida de juguetes per Nadal i la de recollida de motxilles i material escolar a final i principi de curs, en col·laboració amb l’ONG Fundació Monti-Sió Solidària , intenten pal·liar en certa mesura aquestes desigualtats, al mateix temps que ens ofereixen l’oportunitat de treballar i reflexionar amb els nostres fills i filles, i amb la nostra comunitat, sobre les desigualtats, les seves causes i solucions.

Al llar del curs hem mantingut reunions amb la Societat Balear de Matemàtiques per posar en marxa un nou projecte de col·laboració per animar a les famílies a viure les matemàtiques de manera pràctica i divertida, acompanyant des de casa els coneixements  que reben els seus fills a les aules.

Hem participat a conferències amb temes d’interès com: Sesame la ciència que treballa per  a la Pau. Organitzat altres com: Conflictes? La mediació una oportunitat per millorar les nostres relacions amb Neus Ferrer, Família en Digital amb Jordi Jubany

El projecte de la Federació és el projecte de tothom que vulgui, de tothom que vulgui que la comunitat educativa sigui una comunitat empoderada, de tothom que vulgui dedicar temps i esforç a aconseguir un sistema millor del que tenim, de tothom que cregui que dedicar un minut a aquest tema és un minut ben invertit, de tothom que vulgui participar de la democràcia real, de la democràcia participativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: