«

»

jul. 02 2021

ELS IES SE QUEDEN SENSE EDUCADORS SOCIALS

Consideram un error la substitució dels educadors socials i demanam la seva continuïtat

La Conselleria d’Educació ha informat que el proper curs se substituirà als instituts la figura dels educadors socials per PTSC, professors tècnics de serveis a la comunitat, degut a la impossibilitat de continuar amb el projecte que pagava el cost dels educadors socials (TISOC, tècnic en intervenció sociocomunitària).

La inclusió d’aquesta figura als IES, amb unes funcions molt definides d’intervencio social amb l’alumnat vulnerable i les seves famílies, ha estat sempre molt valorada, ja que no podem ignorar les dificultats socials en el procés d’aprenentatge i el professorat docent, habitualment, no té el temps ni la formació per atendre-les. El 2008 ja va existir un programa similar (TISE) que va durar únicament dos cursos, i el 2017 se va iniciar el programa actual, primer amb un acord amb la Conselleria de Serveis Socials i des del 2019 únicament la Conselleria d’Educació, amb un increment progressiu fins el 25 IES actuals. FAPA Mallorca ha participat en la seva formació en els aspectes relacionats amb les famílies i les associacions.

Malgrat la Conselleria ens ha donat totes les explicacions tècniques i administratives que impedeix continuar amb el programa actual amb els educadors socials, consideram un error la seva substitució per PTSC. La Conselleria coneixia des del principi que aquests projectes tenien una durada limitada i han tengut 5 anys per cercar una fórmula per convertís aquests educadors socials en permanents.

La feina dels TISOC ha estat molt ben valorada per tots els centres participants i les famílies, i han estat molt important durant la pandèmia per ajudar els alumnes en la seva difícil situació socioeconòmica. El treball continuat amb les famílies és cabdal per coneixer-les bé i aconseguir resultats, pel que el canvi de perfil professional en aquests moments pot perjudicar-les innecessàriament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: