«

»

gen. 16 2015

La implantació LOMCE a ESO i Batxillerat

_fapa_logoFAPA Mallorca, en nom de les 190 APIMA a qui representa, vol manifestar la gran preocupació que representa la implantació de la LOMCE el proper curs a 1r i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat, aproximadament la meitat dels alumnes en aquesta etapa acadèmica.

Després de llegir els currículums bàsics publicats el 3 de gener  i d’entrevistar-nos amb alguns membres de la comunitat educativa, podem dir que compartim íntegrament el parer de les entitats que fins ara han manifestat la necessitat d’un ajornament de l’aplicació, perquè resultaria materialment impossible l’aplicació sense afectar greument el funcionament i organització dels centres.

Els arguments són demolidors tant per “les formes” com pel “contingut” dels currículums. La manca de temps per a l’organització, que obligarà molt probablement a iniciar els processos d’escolarització pel mes d’abril sense saber exactament quines assignatures se podran impartir, o el desconeixement de quins experts han redactat els currículums són qüestions pel que fa a la forma. Pel que fa al contingut: les dificultats per promoure l’ensenyament per projectes, la selecció d’alumnes abans de començar tercer amb unes matemàtiques que orienten les opcions de Batxillerat, la concepció d’un saber enciclopèdic i tradicional o les proves externes (revàlides) en són prova efectiva del més absolut estil LOMCE.

FADESIB va exposar aquests arguments la setmana passada i ara s’ha sumat l’Associació estatal de directors, que han confirmat la necessitat d’ajornar un l’aplicació, amb un posicionament comú a tot l’estat i ben justificat.

Les primeres declaracions de la Conselleria agreugen la nostra preocupació ja que ha quedat més que provat que no tenen ni capacitat ni coneixement per poder assumir la responsabilitat que els correspon. L’exemple comparable més recent el tenim a l’aplicació de la FP Bàsica, que en teoria havia d’iniciar la seva aplicació el setembre de 2014 i a final del primer trimestre de curs encara no s’havia articulat el seu desenvolupament.

La senyora Riera, en qui hem perdut tota la nostra confiança per la manca de paraula que ha demostrat i les recents maniobres en benefici d’una persona del seu partit, constata doncs que seguiran amb el seu “full de ruta”. A saber: sense avals, sense temps i sense seny.

Aquesta legislatura hem canviat tres vegades de conseller/a, però el criteri principal dels consellers es manté perquè el marquen des del Consolat. La consigna és no escoltar a la Comunitat Educativa, però no es pot governar permanentment d’esquena a la realitat.

No ajornar l’aplicació de la LOMCE és una irresponsabilitat perquè no és possible la seva aplicació sense afectar greument el sistema educatiu de les Illes. Només criteris d’obsessió política expliquen aquesta actitud que obligaria als nostres fills i filles a pagar els plats romputs de la frustració d’un govern que en matèria educativa ha fracassat.

1 ping

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>