«

»

set. 15 2014

INICI DE CURS 2014-15

volemuncursnormalPREOCUPACIÓ I ENERGIES RENOVADES PER TREBALLAR EN EL FUTUR

Des de FAPA Mallorca, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Mallorca en representació de 185 les associacions de federades, volem reiterar la nostra preocupació per la manca de voluntat de la Conselleria davant la petició expressa de la Comunitat educativa perquè aquest sigui un curs normal.

En el darrer inici de curs de la present legislatura ha quedat palès, per si algú tenia dubtes, que el govern actual no és sensible a les preocupacions de la comunitat educativa i que és incapaç de resoldre un conflicte que s’ha allargat massa temps.

A més dels problemes repetits fins a l’avorriment com: la manca de consens, les ràtios elevades, la desaparició de recursos, el tancament de línies o l’aplicació d’una Llei imposada… , altres qüestions més actuals com la manca d’infraestructures (l’escala d’emergència de Sant Bartomeu a Alaró, les aules -barracons de diversos centres, la inactivitat a la retirada de l’amiant…), el problema amb els inspectors, la imposició dels projectes lingüístics als centres o l’impagament de les ajudes de menjador són fets que demostren la manca de previsió i la incapacitat de la Conselleria per fer front també al dia a dia.

La notícia és que la comunitat educativa s’ha guanyat la confiança de l’opinió pública i ha sabut transmetre al conjunt de la societat quin és el model educatiu del govern actual. Un model impositiu, gens dialogant i sense escrúpols en l’aplicació de la seva voluntat. Sobre això ningú té dubtes.

La llàstima és que l’administració està arrossegant en el seu descrèdit a institucions essencials per tenir elements de judici objectius, com ara l’IAQSE. Entitats suposadament independents, sobre qui s’ha estès l’ombra de la desconfiança després de veure la manipulació exercida pels responsables polítics actuals.

Per tot això i per totes les dificultats en què es troben les famílies cada dia, les APIMA volem ser una eina útil pel nostre col•lectiu i representar dignament a mares i pares. Volem ser un referent en la participació activa en l’educació dels nostres fills i filles, fer palesa la confiança en els nostres docents i en els distints agents de la comunitat educativa i, amb ells, volem construir un Pacte social per l’educació, un model educatiu de consens.

En aquest inici de curs som conscients que el que acabam de començar és el treball responsable d’una societat que evolucionarà cap a un model clar i estable que no pot estar subjecte al caprici dels governants de torn. Potser vindran altres polítics i també altres famílies però la feina que hem fet no té marxa enrere.

Amb aquesta idea, l’experiència dels darrers anys i les energies renovades a l’estiu, les famílies reprenem el curs amb molta il•lusió perquè hem demostrat qui som.

Tenim un curs de feina per endavant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: