«

»

set. 26 2019

La petició de visites a centres educatius per part de diputats: quina és la intenció i de què servirà per aconseguir millorar el nostre sistema educatiu?

   FAPA Mallorca vol expressar la seva opinió en relació a la petició de visitar determinats centres educatius per part dels diputats d’un dels grups del Parlament de les Illes Balears, en concret el de VOX. 

   Primer de tot la nostra Federació vol recordar la importància de la tasca parlamentària a una democràcia moderna. Les persones que actuen com a diputats al Parlament de les Illes Balears són els representants de tota la ciutadania de les nostres illes, elegits mitjançant un procés democràtic i lliure i la seva tasca principal és intentar aconseguir millorar el benestar de les persones que viuen al nostre territori. Per això és molt important que en el desenvolupament de la seva funció puguin disposar de les eines necessàries i, per això, un dels punts que marca el reglament del Parlament de les Illes Balears és la possibilitat de que els diputats puguin accedir a les dependències públiques per al compliment de les seves tasques. Això sí, en temps i forma per permetre el normal funcionament del servei. Per això animem a tots i a totes les diputades a fer ús d’aquesta possibilitat i a conèixer de primera mà les diferents institucions públiques, les educatives i les que no ho són, per poder tenir un coneixement real i de primera mà de les seves necessitats. 

   Però, en relació a la petició de visita concreta realitzada pel grup parlamentari de Vox-Actua Baleares i que només es refereix a una sèrie de centres educatius molt concrets ens sorgeixen una sèrie de dubtes raonables. La intenció d’aquesta visita és poder realitzar aquest contacte amb la necessitats d’aquests centres, tant a nivell d’infraestructures com a nivell de personal entre d’altres possibilitats i així poder realitzar propostes parlamentàries de millora en aquest aspecte? La intenció d’aquesta visita és escoltar quines demandes realitzen els treballadors públics per millorar la seva feina? La intenció d’aquesta visita és reunir-se amb les associacions de mares i pares d’aquests centres per escoltar la seva opinió en relació a la importància de la comunitat educativa i a com s’hauria de potenciar la participació de les famílies als centres educatius? La intenció d’aquesta visita és, per tant, poder fer propostes de millora del nostre sistema educatiu? O la intenció és una altra? Per desgràcia la història política d’alguns dels representants del grup Vox-Actua Baleares està plagada de declaracions i d’acusacions als diferents membres de la comunitat educativa de les nostres illes. Acusacions d’adoctrinament a professorat o a la pròpia Conselleria d’Educació o de Salut.o acusacions de complicitat en relació a aquest adoctrinament en relació a les famílies. Això ens fa sospitar que, per ventura, la intenció és la d’intentar trobar proves d’aquest suposat adoctrinament (del que recordem encara a dia d’avui la nostra Federació no ha rebut cap queixa) i fer-ho fent una ingerència impròpia en la tasca diària dels centres educatius. Per tant, per ventura allò que es cerca no és la millora del sistema sinó un titular periodístic per aconseguir un rèdit polític personal i partidista. Si aquest és el motiu de les visites òbviament la nostra Federació troba que és innecessària i, fins i tot, contraproduent, en tant que serà un impediment per al normal funcionament dels centres educatius.

   Finalment només volem recordar als diputats electes i a la pròpia Mesa del Parlament, igual que a la Conselleria d’Educació, que la presència de persones externes al centre dins d’una aula o d’un espai amb els nostres fills i filles ha d’estar reglada segons les pautes establertes a la Programació General Anual i ser considerada com una presència necessària per poder dur a terme una activitat complementària a la tasca educativa ordinària. Creiem que en aquest cas aquesta circumstància no se compleix de cap de les maneres. Per tot això, demanem a la Conselleria d’Educació que limiti aquestes visites a les activitats que no interfereixen la tasca quotidiana i, òbviament, a aquelles activitats o espais on els infants no hi siguin presents perquè no volem fiscalitzacions innecessàries atès que per supervisar la tasca docent ja existeix el Departament d’Inspecció Educativa i no volem en cap cas que els nostres fills i filles siguin part de la munició política d’un o un altre grup polític.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>