«

»

juny 19 2019

L’àrea d’infraestructures de l’Ajuntament de Palma: problemes de final de curs i al llarg de la darrera legislatura i propostes de millora

FAPA Mallorca vol valorar la situació de l’àrea d’infraestructures de l’Ajuntament de Palma en relació a les AMIPAS del municipi i com es pot millorar.

Durant aquesta passada legislatura les AMIPAS hem continuat la nostra tasca habitual dins de les nostres possibilitats i capacitats. La nostra tasca crítica, la nostra tasca divulgativa, la nostra tasca formativa, la nostra tasca participativa i, òbviament, la nostra tasca cultural i lúdica. Quan parlem de comunitat educativa un dels eixos fonamentals és la cohesió de la mateixa i la possibilitat de tenir un sentiment de formar part d’un grup que té un projecte comú amb uns objectius definits. La tasca de les famílies organitzades és fonamental per poder crear aquest sentiment. Per altra banda també des del punt de vista de la nostra ciutat s’ha parlat durant els darrers quatre anys de la necessitat de revitalitzar el teixit associatiu, de tenir un sentiment de barri, un sentiment de ciutat i que el nostre municipi sigui viu i actiu. Les associacions de mares i pares tenen un paper fonamental en aquesta vida de la ciutat. Per tot això, la celebració d’actes culturals, de festivitats i d’altres events educatius, lúdics, culturals i festius és un eix fonamental per aconseguir aquest objectiu.

Per tant, ens trobem associacions formades per famílies que de forma voluntària i desinteressada dediquen el seu temps a l’organització i gestió d’aquests esdeveniments i que contribueixen a fer de la nostra ciutat un lloc millor. Però, ens hem trobat amb múltiples problemes per poder dur-los a terme. La tònica habitual ha estat que l’àrea d’infraestructures no ha respost a les expectatives que teníem les associacions de pares i mares per facilitar la nostra tasca. Moltes vegades, allò en que hauria de contribuir aquesta àrea únicament consistia en proporcionar el material necessari per poder dur a terme aquest acte que tant d’esforços desinteressats ha costat. La realitat ens ha mostrat que de forma reiterada aquest material no ha arribat a temps, no ha arribat en la mesura d’allò necessari o directament ha estat denegada la seva sol·licitud. És clar que nosaltres entenem perfectament que hi ha més tipus d’associacions i d’organitzacions que fan aquestes demandes però a dia d’avui encara no tenim clar quin és el criteri amb que s’adjudiquen o deneguen les peticions i per què no es es comunica amb l’antelació suficient per poder cercar vies alternatives. També tenim present que el material del que disposa l’Ajuntament és limitat i el personal per traslladar-lo també ho és. Però la nostra tasca és voluntària i quan es veu frustrada per que la corporació municipal no compleix amb les obligacions que se li pressuposen perquè així mateix ho afirma ens trobem amb una situació que és incomprensible per part nostra.

Per tot això i, per desgràcia, ens trobem una altra vegada amb el mateix problema a final de curs. Moltes escoles, moltes associacions de mares i pares preparen actes que enforteixen a la comunitat educativa i es veuen frustrats per la inoperància d’aquesta àrea. Per sort, la nostra il·lusió moltes vegades supera aquestes dificultats i trobem solucions als problemes que nosaltres no hem creat. Però, amb la il·lusió no basta. Tenim una nova legislatura per endavant i aquesta situació no es pot permetre que continuï succeint. Volem tenir clars els criteris tècnics. Volem tenir clars els criteris polítics. Volem tenir clar com s’incentiva la participació ciutadana posant traves a la mateixa. Volem solucions als problemes no que la pròpia administració ens crei nous problemes. Volem que la nostra feina desinteressada sigui valorada així com toca i això es fa posant les màximes facilitats a la maitexa. Nosaltres posem la il·lusió i la feina però volem que l’Ajuntament compleixi amb les seves obligacions per fer possible que allò que s’organitza funcioni correctament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>