«

»

set. 08 2017

Les obres a l’estiu, una gran passa però que encara s’ha de millorar, són necessaris #MÉSdeMIL

FAPA Mallorca vol expressar la seva opinió davant la presentació per part de la Conselleria d’Educació del balanç de les obres realitzades durant aquest estiu als centres educatius. Les dades ens indiquen que les obres han suposat una inversió de gairebé 11.906.934,72 euros, que en una bona part es tracta d’intervencions importants de caràcter estructural que tenen a veure amb la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, rehabilitacions, ampliacions d’aules UECCO, reformes integrals o retirada de fibrociment, a més de l’inici de les obres de l’IES Santa Maria. En total, aquest estiu s‘hauran realitzat obres a 46 centres de Mallorca, 18 de Menorca,10 d’Eivissa i 1 de Formentera. A més, La majoria de els obres tenen un termini d’execució de dos mesos, malgrat que n’hi ha una part que coincideixen amb període escolar. Això suposa que el 90% dels centres tendran acabades les obres en el termini previst i en els casos on no han estat així la nostra Federació ja ha mostrar la seva preocupació tot i que també s’ha valorat positivament la resposta per part de l’administració per pal·liar la problemàtica originada a la comunitat educativa.

Davant d’aquestes dades la nostra federació vol expressar la seva satisfacció pel volum de les obres realitzades, totes elles necessàries, tant per poder adaptar els nostres centres educatius a la normativa europea d’accessibilitat, com per subsanar les deficiències que el pas del temps i la falta de manteniment adequat hagin generat a les infrestructures, com per la continuació del pla de retirada d’amiant, així com per poder dur a terme les ampliacions necessàries en aquells centres que ja han superat la seva capacitat prevista. Òbviament estem davant d’un esforç necessari i que s’ha pogut dur a terme gràcies a la voluntat política i al diàleg amb la comunitat educativa.

Això sí, no volem deixar de recordar que hem de continuar avançant, hem de ser més ambiciosos, no només perquè tant la nostra federació com la Conselleria, som conscients de moltes deficiències que encara no s’han pogut solucionar, de moltes necessitats que no s’han pogut cobrir i de molts de problemes que encara perviuen, sinó perquè, tot i que existeixi un pla d’infraestructures que arriba fins a l’any 2023, no existeix cap garantia de la seva continuïtat més enllà d’aquesta legislatura. Tenim molts d’exemples de com un govern no continua la planificació feta pel govern anterior i més quan el consens polític, tan desitjat però tan poc cercat algunes vegades, encara no el trobem al món educatiu. Per aquest motiu, tot allò que es pugui realitzar per endavant, tot allò que estigués programat més enllà d’aquesta legislatura però es pugui començar o realitzar abans és sinònim de millora de la qualitat del nostre sistema educatiu i, per tant, de millora de la qualitat de l’ensenyament dels nostres fills i filles.

Però, per poder dur a terme allò previst i poder avançar allò que es pugui avançar són necessaris més recursos. Recordem que aquesta setmana passada s’ha fixat el sostre de despesa dels pressuposts de la nostra comunitat, que s’incrementarà un 6,4% més (246 milions) respecte del de l’any passat, fins als 4.086.500.000 euros i que, a partir d’aquest moment, ha començat la negociació dels pressuposts de l’any que ve i aquests pressuposts han de ser suficients per arribar a aconseguir aquesta millora del sistema.

Per això, és el moment de recordar que #MÉSdeMIL és la quantitat necessària destinada d’aquest pressupost per a Educació per poder fer-ho i poder començar alguns dels problemes que sense aquesta inversió no es podran solucionar com, per exemple, el de l’existència de 122,5 aules modulars a les Balears: 85,5 a Mallorca, 12 a Menorca, 17 a Eivissa i 8 a Formentera i que en total, el curs 2017-2018 hi haurà 16 aules més que el curs passat. Si podem solucionar temes tan importants com aquest estarem en el bon camí de la qualitat educativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: