«

»

gen. 27 2019

Les polítiques que afecten als infants a l’Ajuntament de Palma: la reunió de FAPA Mallorca amb la Defensora de la Ciutadania (I)

FAPA Malorca vol fer una valoració de la seva reunió amb la Defensora de la Ciutadania de Palma en relació als problemes dels infants i dels joves a la ciutat de Palma.

  En primer terme volem valorar de forma molt positiva l’existència de la figura de la Defensora i el seu paper com a vehicle imprescindible de les demandes dels ciutadans en relació a l’administració local. Quan un ciutadà veu que l’administració local no acompleix amb la seva funció i deixa indefensos als seus administrats és clar que l’existència d’aquesta figura és ben necessari perquè pugui investigar allò succeït i suggerir les millors solucions possibles per a solucionar els problemes existents.

  En segon terme i en referència a la nostra reunió concreta l’intercanvi d’opinions va ser fluid i productiu i la nostra Federació va manifestar-li algunes de les nostres principals preocupacions actuals en referència a la capital. Podem esmentar algunes:

  • El fet que la Conselleria d’Educació hagi hagut d’intervenir per garantir el subministrament de gasoil per a les calefaccions dels centres educatius d’infantil i primària del municipi és un exemple clar d’una constant al llarg d’aquesta legislatura: la falta de comunicació fluida i efectiva entre les diferents regidories de l’Ajuntament. A les famílies ens preocupa que l’administració responsable no sigui capaç de perllongar un contracte de subministrament ja existent, que no sigui capaç de licitar un de nou si l’anterior no servia o no sigui capaç de fer una pròrroga extraordinària inmediata quan es veu que no existeix altra solució possible. Tot això producte de la ineficiència de l’àrea d’Infraestructures del consistori que afecta, en aquest cas, a l’àrea d’Educació. Aquestes faltes de coordinació no han de poder produir-ser perquè els perjudicats són els nostres fills i filles i més en plena època d’hivern on aquest combustible és més necessari que mai. Les solucions que s’estan cercant, quan arribin, serà tard i, per ventura, no seran permanents.
  • Un altre exemple seria la necessitat de crear rutes segures escolars. Alguns dels barris de la nostra ciutat tenen greus problemes de mobilitat i això s’agreuja encara més quan parlem dels vianants o dels usuaris dels mitjans de transport més dèbils, els infants. Si volem que els nostre infants puguin tenir l’autonomia necessària per poder ser responsables i poder fer un fet tan senzill com anar a l’escola tots sols la ciutat ha d’estar preparada per facilitar aquest fet i no per fer-lo un fet perillós. Línies de transport públic adaptades als horaris escolars, voreres el suficientment àmplies per permetre que els peatons circulin segurs, aturades d’autobús amb protecció, evitar rutes peatonals que vagin per carretera, carrils bicis continus i que no coincideixin amb ciclocarrers per no coincidir infants amb bicicleta i vehicles de motor en el mateix carril són algunes de les propostes que es fan a l’Ajuntament i que encara no es troben presents a la immensa majoria dels nostres barris. Si volem ser una Ciutat Amiga dels Infants s’ha de demostrar amb fets i no només amb paraules. S’ha de demostrar amb inversions en infraestuctures i amb mesures valentes que facin que la ciutat es pensi amb mirada infantil. Aquest és un camí que s’està iniciant però que amb el ritme actual mai arribarà a finalitzar-se.
  • Molts d’altres temes es varen plantejar i seran objecte d’altres articles: la falta d’inversió en escoletes municipals per arribar a apropar-nos ni que sigui de lluny a la mitjana estatal, les mesures de prevenció del consum d’alcohol per part dels menors a la nostra ciutat i l’existència d’un oci de qualitat públic no centrat en aquest consum o la impossibilitat de tenir un grup de policies de tutors / es que faci una imprescindible tasca preventiva són alguns d’ells i queden com a punts que no s’han pogut acomplir en la present legislatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>