«

»

juny 03 2017

Les proves de 6è de Primària i 4t. d’ESO no serveixen i no són gratis

Resultat d'imatges de lomce

 

FAPA Mallorca vol expressar el seu punt de vista en relació a les proves corresponents a l’avaluació de final d’etapa a 6è de Primària i 4t. d’ESO. Com ja hem comentat amb anterioritat la nostra federació considera que aconseguir que l’avaluació formi part del nostre sistema educatiu és un objectiu encara a aconseguir però, com també hem manifestat diferents vegades, el nostre concepte d’avaluació no és el que s’està duent a terme en la majoria dels casos ni el que preveu la LOMCE quan ens plantejava les proves de revàlida o ens planteja actualment les proves avaluatives de final d’etapa. Volem recordar que la Conselleria d’Educació, tant per veu del seu principal responsable com per part de diversos càrrecs ha manifestat la seva oposició a l’actual llei educativa, la LOMCE però que, a la pràctica, aquest rebuig no ha anat més enllà de la retòrica en molts de casos i, fins i tot, en temes com les ràtios d’alumnat per aula s’ha utilitzat l’aplicació restrictiva de la normativa per poder configurar grups amb un número d’alumnes més elevat del que seria recomanable. En el cas de les proves d’avaluació de final d’etapa s’han seleccionat uns centres per poder fer aquesta prova mostral sense demanar la seva opinió, sense tenir clar quins objectius es volen perseguir, quin tipus de retorn es faran als centres i sense fer una feina real per aconseguir que aquestes proves tinguin una utilitat concreta i, fins i tot, que siguin coherents pedagògicament amb la resta de proves avaluatives que fa la Conselleria. A més, volem posar de relleu que fer aquestes proves, sense criteris clars, sense sentit, sense utilitat no surt gratis. Com es va publicar al BOIB de dia 26 de maig aquestes proves es corregiran per personal extern als centres educatius seleccionats en un número de 30 persones que òbviament, hauran de ser remunerades per la seva feina.

Per tant, no només els nostres fills i filles realitzen proves que per ells no tenen sentit, que pels centres no tenen utilitat real (recordem que les dades que puguin tenir els centres es referiran a alumnat que ja no formarà part d’aquest centre en molts de casos pel fet de passar d’etapa educativa) i que suposen una despesa en una administració pública que, com a mínim, en el pressupost d’educació, no ha arribat als mínims que la nostra federació i la majoria d’organitzacions de la comunitat educativa, considera suficients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: