«

»

jul. 10 2016

Menors, alcohol i festes populars

logo_feryaEls darrers anys estem veient com s’instaura entre molts joves una cultura d’oci basada, quasi exclusivament, en el consum d’alcohol i durant les festes a l’estiu això es fa molt més evident. Com a pares i mares no podem callar davant el que consideram que és perjudicial per als nostres fills i filles, pel consum directe d’alcohol i pel model que reben constantment de diversió lligada al consum.

Davant la temporada d’estiu que ja tenim aquí, FAPA Mallorca proposàrem a administracions amb responsabilitat en aquest tema fer algun acte que visibilitzar el problema i avançar en solucions. En aquest sentit hem d’agraïr a les següents administracions i entitats la seva disponibilitat i col·laboració per consensuar un missatge i mostrar que tots volem treballar en el mateix sentit:

  • PADIB, Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears, DG de Salut Pública i Participació, Conselleria de Salut.
  • ISPIB, Institut de Seguretat Pública de les IB, DG d’Emergències i Interior, Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques.
  • ODDM, Oficina de Defensa dels Drets del Menors, Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.
  • IBJOVE, Institut Balear de Joventut, Conselleria de Transparència, Cultura i Esports.
  • IREFREA, Xarxa de professionals en Prevenció de riscos que afecten a infants, adolescents i joves
  • Plataforma FERYA, Famílies en Xarxa i Actives.

20160708_rdp_ferya_2Així el passat divendres 8 de juliol, FAPA Mallorca, en la línia de treball en prevenció que duim fa anys amb el programa FERYA i en nom de les federacions de totes les illes, convocàrem una roda de premsa conjunta per tractar aquest problema i les seves possibles solucions.

Hi ha tres missatges principals que volem transmetre:

  • primer visibilitzar el problema del consum d’alcohol dels menors i la promoció que en reben durant les festes populars i altres esdeveniments a espais públics;
  • en segon lloc, demanar coherència i implicació a tota la societat, família i administracions, per impedir, reduir i no facilitar aquestes situacions;
  • i en tercer i darrer lloc manifestar la necessitat i voluntat de continuar i millorar el treball coordinat entre tots els sectors implicats per avançar en la solució.

Cada entitat va exposar, des del seu àmbit, la situació i les accions que duen a terme, fent palès la necessitat de treballar coordinadament. La Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears, iniciada fa 4 anys, és l’espai per poder desenvolupar aquest treball coordinat i, per millorar la seva eficàcia, la DG de Salut Pública està treballant en un decret que li doni una entitat jurídica i en un pla de comunicació.

20160708_rdp_ferya

Comunicat conjunt de la roda de premsa:

2016_Menors_Alcohol_Festes_populars_1

1 comment

  1. Vicenç

    És una feina de tots (famílies, entitats, associacions de qualsevol àmbit …) on, més enllà de partidismes, l’administració s’ha de comprometre amb voluntat de sostenir les actuacions o ens tocarà partir de zero cada cert temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>