MOTXILLES SOLIDÀRIES

CAMPANYA 2020

motxilles-solidaries-webLes APIMA treballam per a l’educació dels alumnes, i això són els fills i filles de tots. Per això volem una escola de qualitat, equitativa i inclusiva, però no sempre és possible. Per molt que treballem a l’escola, la realitat familiar de cada alumne no és la mateixa, i la diferent situació socioeconòmica de les famíles fa molt difícil treballar per aquesta escola equitativa i inclusiva.

Així, la vessant solidària de les associacions agafa ara un paper més important que mai: no podem esperar que els alumnes s’eduquin igual si les condicions en les què arriben són tan diferents. La suposada gratuïtat de l’educació, proclamada per la Constitució espanyola com un dret fonamental, malauradament encara està enfora de ser una realitat i, mentre la seguim reclamant, no podem deixar abandonats els que necessiten ajuda.

LA IDEA

Volem donar conèixer, difondre i aportar iniciatives de solidaritat que sorgeixen des d’una escola.

Vos adjuntam l’article que en Carlos Gómez ha fet pel projecte: “Escola de vida“. En Carlos Gómez és un antic alumne de Montesion i un dels “Solidaris” que duen endavant un projecte a Palma que dóna suport a mes de 8400 persones, de les quals més de 1700 són menors de 8 anys .

La història dels Antics Alumnes Solidaris de Montesion, coneguts com a “Solidaris”, és una història que val la pena conèixer pdf, amb un final de compromís davant la situació social actual.

motxilla

EL PROBLEMA

Molts dels nins i nines beneficiaris del suport dels “Solidaris” tampoc no tenen material escolar ni motxilles en començar l’escola, una situació que també algunes APIMA heu denunciat.

COM HI PARTICIPAM?

Són moltes les famílies que compren motxilla nova i estoig cada curs escolar. Per això, vos demanam que a final de curs, el darrer dia, deixeu la motxilla que ja no usaran més els vostres fills/es a l’escola. Les farem arribar tant als nins i nines beneficiaris dels “Solidaris”, com a altres escoles que ens ho demaneu, si és que teniu famílies amb aquesta necessitat.

Per enguany, de cara a l’inici del curs vos demanam un esforç més. Voldríem contribuir a que tots els nins i nines comencin el curs amb material escolar nou. Hem pensat que facilitaria la recollida que ens centràssim en un material, així que vos proposam la recollida d’un o dos articles dels següents de la llista. Cada AMIPA participant ens pot comunicar quina és la seva tria i així fem una recollida variada, a més de les motxilles usades en bon estat que se puguin aportar.

Els materials que necessitam són:

 • retoladors, capsa 10 o 12 colors
 • llapis, capsa 10 o 12 colors
 • barres de cola
 • ceres gruixades, capsa 10 o 12 colors
 • ceres fines, capsa 10 o 12 colors
 • carpetes (DIN A4)
 • quaderns de quadres (DIN A4)

L’únic que heu de fer és coordinar al vostre centre la recollida del material i donar-li difusió ja sigui amb el cartell que podeu descarregar al final de la pàgina o una circular informativa. Vos adjuntam el cartell de la campanya i un model de carta per informar a les famílies word perquè l’adapteu com trobeu.

En aquest projecte hi col·laboren FAPA Mallorca, l’Associació d’antics alumnes de Montesion “Solidaris”, les Cooperatives d’ensenyament i si voleu vosaltres, com a APIMA solidària.

Per coordinar la recollida i aclarir dubtes posau-vos en contacte amb info @ fapamallorca.org – 971432131.

DONATIUS ONG Solidaris
ES89 2038 3434 7060 0006 3001

Concepte: APORTACIÓ MOTXILLES SOLIDÀRIES

MÉS OBJECTIUS…

A més de dotar de mitjans escolars als que no poden comprar-los, ens agradaria publicar un recull de les iniciatives solidàries a les escoles de Mallorca. Per això si feis mercadets solidaris, veneu coques, recolliu menjar per alguna entitat o feis qualsevol altra cosa explicau-nos-les, ho volem saber per a compartir idees i iniciatives.

Podeu aclarir dubtes i enviar les vostres iniciatives a info@fapamallorca.org o al 971 43 21 31.

VOS ENGRESCAU?
_fapa_logoCooperatives Ensenyamentsolidaris_logo_small

MATERIAL

5 comments

8 pings

Anar al formulari de comentaris

 1. Cristina

  Vos recordam que és important que ens envieu les vostres experiències solidàries, per fer un bon recull, publicar-les i donar difusió.
  Gràcies

 2. EVA PASQUAL

  Bon vespre!
  Encara no havia tengut temps, però volia donar l’enhorabona als tres “conferenciants” que dijous passat feren una conferència sobre la LOMCE i TIL al CEIP El Molinar. Va ser molt aclaridora i els tres ponents dominaven bémla temàtica. No vaig poder quedar al tornnobert de preguntes, peròmsupòs que igual de bé que la conferència.
  Ànim i a seguir lluitant i informant!
  Eva

 3. MARGALIDA

  BON DIA A TOTS!
  VOLEM PARTICIPAR AMB AQUESTA CAMPANYA “MOTXILLES SOLIDÀRIES”, PERÒ SA NOSTRA SORPRESA HA ESTAT QUE A L’ESCOLA CIDE (una cooperativa) ON VA LA MEVA FILLA, NO ESTÀN ADHERITS A AQUESTA CAMPANYA, AVUI MATEIX HO HE CONSULTAT PER TELÈFON (24-6-2013).
  PER LO QUE VOS AGRAIRIA MOLTÍSSIM, MOS INDICÀSSIU ON PODEM DUR EL MATERIAL PER DONAR.
  GRÀCIES ANTICIPADES.

  1. Cristina

   Benvolguda Margalida,
   Una opció per entregar-la es si la pots dur a la nostra oficina, que està al polígon de Son Castelló. Al mateix col.legi de Sa Indioteria (Gremi tintorers, davant Carrefour Express). Pots contactar abans amb Marina al 971 43 21 31 per confirmar horari. En qualsevol cas, te passam mail en privat per si cal acordar una altre opció.
   I el més important, moltíssimes gràcies per participar!
   Cristina Conti

 4. Cristina Conti

  Repetim la campanya de cara al curs 2014/2015
  L’allargarem el màxim possible per tal de recollir quan més material millor.
  Aprofitau els dies de recollida de informes o de gestions escolars de finals de juny per deixar el material.
  Contactau amb noltros per a la recollida.
  Gràcies.

  1. Antònia Sánchez

   Hola,

   Som de l’APIMA de Sencelles, no sé si vaig parlar amb tu o amb na Martina i no vaig guardar el telèfon.

   Hem fet recollida de motxilles i m’agradaria parlar amb alguna de vosaltres. Em podeu passar un telefon?

   1. FAPA Mallorca

    Hola Antònia,
    disculpa el retràs, però ja t’hem contestat al teu email particular.

    Gràcies per participar en el projecte,
    FAPA Mallorca

 5. juana cerdá

  m´agradaria sabre que tenc q fer per conseguir dues motxilles solidaries,ja tenc el material pero no puc comprar les motxilles per el proxim curs.estic sense feina i la nomina del meu marit n nos basta.e anat a serveis socials i no ens poden ajudar.

  1. Cristina Conti

   Juana,
   Pots contactar amb el 971 43 21 31, t’atendrà na Marina, la nostra secretària tècnica, i li deixes el teu telèfon per que me’l faci arribar i jo te contactaré i ho arreglam.
   Cristina Conti

 6. juana cerdá

  vull donar las gracies per durme les motxilles per els meus fills poder anar a l´escola amb unes motxilles nomes. gracies a tots per aquest gran treball que feis.gracies de tot cor.

  1. Cristina Conti

   Gràcies pel teu missatge Juana. Una abraçada

 1. FAMÍLIES QUE AJUDEN A FAMÍLIES | Bloc de l'Ampa del CEIP Rafal Vell

  […] En aquest projecte a més de FAPA Mallorca hi col·laboren: l’Associació d’antics alumnes de Montesion “Solidaris”, que atén a Palma a més de 1700 nins menors de 8 anys, les Cooperatives d’Ensenyament i moltes famílies solidàries com nosaltres que ja s’han afegit al projecte. https://www.fapamallorca.org/motxilles-solidaries/ […]

 2. Campanya de motxilles solidàries | COAPA Balears

  […] vols, pots conèixer el projecte a la web de FAPA Mallorca, on podràs llegir l’article Escola de Vida, de’n Carlos […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: