«

»

oct. 07 2016

NO VOLEM MÉS VIOLÈNCIA, CAL PREVENCIÓ

Des de FAPA Mallorca sempre hem condemnat tot tipus de violència, per això consideram LAMENTABLE l’agressió esdevinguda en un centre escolar de Palma sobre una nina per part d’alumnes del propi centre i a conseqüència de la qual ha resultat hospitalitzada.

Els casos de violència escolar i aquest cas concretament representen el fracàs de tots els agents educatius i de la pròpia societat en la prevenció de la violència. Tot plegat, ens hauria de servir a tota la comunitat educativa (famílies, docents, alumnat i administració) per activar-nos de forma decidida en les actuacions de prevenció perquè en el futur aquesta situació no es torni a produir a cap centre. LA COMUNITAT EDUCATIVA ha de vetllar per qualsevol persona vulnerable.

En termes generals, és cert que s’han iniciat passes per a millorar la convivència escolar amb el nou protocol d’assetjament escolar però també és un fet que el pressupost dedicat per l’administració a l’Institut de convivència (Convivèxit) és ridícul.

Pel que fa a aquest cas ja hem demanat a la Conselleria les mesures pertinents per a la investigació dels fets i per facilitar tota la informació confirmada que tinguin al seu abast. Ara, des del nostre col·lectiu, cal prudència fins el moment en què ens aclareixin els fets i també cal oferir la màxima atenció a les víctimes, a la nina agredida especialment però també a tot l’alumnat del centre afectat per les circumstàncies.

Des de la Conselleria ens han informat que ja han iniciat la investigació a través del Departament d’Inspecció educativa i que es traslladarà la informació tant aviat com s’hagin aclarit els fets.

Així, cal saber exactament què ha passat, cal donar el màxim suport a la víctima i cal resoldre les mesures que es considerin educativament adequades per a la reparació de l’agressió i per a evitar que això no es torni a produir a la nostra comunitat educativa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>