«

»

gen. 14 2022

PROTOCOL COVID-19 (II) – GENER 2022

Avui s’ha publicat l’adaptació de la guia d’actuació davant l’aparició de casos COVID-19 en un context d’alta circulació de virus SARS-CoV-2, i lamentam que el document definitiu no recull alguns aspectes que consideram necessaris, el quals ja vàrem publicar dia 11.

La informació sí es recull en una infografia clara i unificada per a tota la comunitat educativa, una de les nostres peticions per evitar distintes interpretacions, però continua sense aportar les justificacions dels canvis a les mesures. Les Conselleries d’Educació i de Salut segueixen demanant un exercici de fe cega, esperant que docents i famílies siguem alumnes obeients sense demanar per què. La situació actual és d’esgotament i frustració entre les famílies, sobre les quals es descarrega la responsabilitat de com actuar davant símptomes i possibles contagis, i entre els docents i equips directius, que han de gestionar els contagis a les aules i enfrontar-se a situacions complexes i canviants sense unes mínimes explicacions. 

Continuam sense que el Govern ens expliqui per què es tracta igual un contagi a Infantil, on estan sense mascareta ni distància de seguretat, que a Primària, on sí mantenen aquestes mesures i a més han iniciat el procés de vacunació. El protocol no estableix diferències per a les quarentenes si l’alumne està vacunat o no, com sí fa per als majors de 12 anys, desaprofitant una oportunitat d’incentivar la vacunació en aquesta franja d’edat, i no hem d’oblidar que som la CA amb menys alumnes menors de 12 anys vacunats.

Continuam sense saber si es tancarà o no una aula si hi ha 5 contagis, ja que en aquest cas el centre educatiu informarà de la situació a CC EDUCOVID per correu electrònic […] que després de valorar el compliment de la coexistència de casos, ho comunicarà a la Direcció General de Salut Pública i Participació per valorar les actuacions que s’han de seguir. Així estan definint un procediment que depèn d’un servei que ja s’ha vist sobrepassat aquest curs escolar i que malauradament pot tornar a passar.

I en el cas d’un positiu a l’aula o un possible confinament del grup, les famílies continuam amb la responsabilitat de fer o no un test d’antígens als nostres fills i filles, i d’haver-lo de pagar de la nostra butxaca, per molt que l’estat reguli el seu preu. És important saber si el nostre fill o filla és positiu o no, tant per protegir a la resta de la família, com per no obligar a quarentenes innecessàries a infants que duen dos cursos escolars patint restriccions de tot tipus.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>