«

»

ag. 23 2013

RECLAMACIÓ A LA DEFENSORA DEL POBLE

_fapa_logoFAPA Mallorca, en representació de les Associacions de Mares i Pares de Mallorca i de les famílies que aquestes representen ha presentat davant la Defensora del Poble una reclamació per considerar que les famílies es troben en situació d’indefensió per les darreres actuacions de la conselleria d’educació en relació a l’aprovació dels projectes lingüístics als centres, ja que vulneren les competències dels Consells Escolars i en conseqüència el dret de participació de les famílies i de tota la comunitat educativa.

Com es diu a la Defensora del Poble, Sr. Soledad Becerril, el problema va més enllà de la qüestió lingüística i pot marcar un abans i un després. La llei s’ha de complir i l’aprovació del Projecte educatiu de centre, en el qual està inclòs el projecte lingüístic, és competència dels Consells Escolars segons la LOE. Si això es vulnera, a partir d’ara la Conselleria podria actuar impunement sense comptar amb la comunitat educativa. Sembla que els criteris democràtics són només d’aplicació quan no afecten a les intencions partidistes de qui governa.

Aquest document es compartirà amb totes les forces i representants de la comunitat educativa per a què si ho consideren oportú puguin modificar el seu contingut fent-lo seu per després remetre-ho a la Defensoria del Poble.

Aquesta acció, s’enmarca en el conjunt d’una sèrie d’actuacions que estam valorant des de FAPA Mallorca en coordinació amb altres representants de la comunidad educativa. Entre d’altres tenim pendent la presentació d’una reclamació similar a la “Alta Inspección Educativa”, la possibilitat d’interposar un Recurs Contenciòs-administratiu per vulneració de drets fonamentals i no descartam l’opció d’una querella per prevaricació.

3 comments

1 ping

 1. Francesc

  La FAPA no ens representa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Joan Ferriol

   Belvolgut Francesc.

   Si ho deis perquè sou del “sirculo”, del gremi de floristes o viviu a Alaska, tens tota la raó del món. La FAPA no vos representa.

   En qualsevol cas, que ens representi o no, no m’interessa en absolut. Entenc que intenten fer la seva feina legítimament, fidels als seus principis.

   Enlloc de queixar-vos, podeu fer alguna cosa positiva o constructiva. Plantau un arbre, escriure un llibre o constituïu una nova federació que satisfaci les vostres ànsies de representació.

   Bona sort.

 2. admin

  Joan Ferriol,
  degut a un problema amb els comentaris, el teu no s’havia publicat en el seu moment.
  Disculpa el retard.

  FAPA Mallorca

 1. FAPA MALLORCA: RECLAMACIÓ A ALTA INSPECCIÓ EDUCATIVA | COAPA Balears

  […] Mallorca ha presentat una reclamació a la Defensora del Poble i una altra a l’Alta Inspecció Educativa de l’Estat per vulneració del dret de participació […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>