«

»

abr. 17 2015

Reutilització de llibres 2015-16

_fapa_logoEL GOVERN CASTIGA A LES FAMÍLIES

Malgrat les bones dades econòmiques continuen les retallades

La Conselleria d’Educació i els seus responsables continuen maltractant a les famílies i mostren la seva cara més dura i insensible reduint les ajudes pels programes de reutilització de llibres a una quantitat ridícula.

El dia 15 d’abril es varen fer públiques les instruccions del programa de reutilització de llibres de text i material didàctic pel curs 2015-16 i les quantitats són absolutament insuficients (10 euros per primària i 13 per a ESO). FAPA Mallorca considera aquestes instruccions una burla a les famílies i a la filosofia de reutilització que tantes virtuts ha demostrat en els centres on s’ha dut endavant i que tants beneficis ha mostrat pel que fa a l’economia de les famílies i a l’ús racional i sostenible dels recursos.

Fa 4 cursos les ajudes eren de 75 euros a primària i 100 a ESO. Les retallades varen reduir les ajudes i aquest curs havien quedat en 17 euros a primària i 21 a ESO. El que ningú es podia esperar és que ara tornassin a davallar la quantitat a la ridícula xifra de 10 euros a primària i 13 euros a secundària.

Aquesta quantitat anual és senzillament vergonyosa. Ja ens poden contar el que vulguin, el números parlen tots sols, diuen que hi ha “brotes verdes” i tenen diners pel que volen. Segur que per invertir en inauguracions electoralistes i publicitat institucional no faltaran diners públics.

Si a més afegim que els centres aquest curs (a Primària ja hi ha hagut aquest canvi a 1r, 3r, i 5è) i els següents han de canviar llibres i material escolar a Primària i ESO, obligats per la modificació dels currículums amb la LOMCE, ens podem imaginar que les famílies hauran de fer un esforç encara més gran.

Només ens queda una cosa que dir, a les famílies i la societat, davant aquesta burla a l’Educació Pública…

#PENSA-HI

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: