«

»

maig 30 2013

TIL – COMUNICAT

EL PRESIDENT I LA NOVA CONSELLERA MENTEIXEN A LES FAMÍLIES SOBRE EL TIL

_fapa_logo

Des de FAPA Mallorca, en representació de les nostres 180 associacions de pares i mares d’alumnes, volem recordar el nostre rebuig a la imposició del Decret de tractament integrat de llengües, conegut com a TIL.

La societat ha de saber que la gran majoria dels integrants de la comunitat educativa de les Illes comparteix aquest rebuig, tothom llevat de la conselleria d’educació que menteix en els seus arguments sobre la necessitat del decret i que amaga interessos partidistes que són de cada dia més visibles que no tenen res a veure amb l’educació ni amb la pedagogia.

La darrera prova la tenim a l’aparició d’unes noves instruccions de la conselleria sobre el TIL adreçades al cos d’inspectors educatius, on es pretén modificar la interpretació del Decret a conveniència de la conselleria. És evident que des de la conselleria es veuen sols i només improvisant norma rere norma pretenen imposar allò que no és possible, que és que les comunitats educatives acatem el que ens volen imposar.

Per tot això us volem transmetre tota la serenitat possible a les APIMA i a les comunitats educatives, ja que aquesta és la mateixa estratègia de coacció que ja va fer servir la conselleria amb les tancades del 28N o 25A, i no podem consentir que triomfi l’estratègia de la por.

Creim que les comunitats educatives s’han de mantenir en les seves decisions sobre el TIL amb independència d’aquestes instruccions oportunistes, fetes a mida, que ni tan sols s’han adreçades a les comunitats educatives i que sens dubte volen fer que el Decret digui el que no diu, amb el frau que això suposa.

Per això donam el nostre suport a totes les APIMA, associacions d’estudiants, claustres i equips directius que adoptin alternatives de rebuig i minimització de les brutals conseqüències que causarà el TIL. Aquesta federació escoltarà sols a aquells que de forma acreditada i per la seva formació i prestigi ens assessorin de manera assenyada envers a l’educació dels nostres fills. convinçuts que no es pot relacionar l’actual immersió lingüística amb el fracàs escolar.

Finalment, volem afegir que molt al contrari del que diu l’actual president del govern de les Illes, des de FAPA Mallorca estam fermament convinçuts que no es pot relacionar l’actual immersió lingüística amb el fracàs escolar. El Sr. Bauzà menteix quan fa aquesta afirmació, que atempta directament contra la convivència de la nostra societat. Un comportament vergonyós per part del cap de l’executiu.

El que sens dubte SÍ PODEM GARANTIR és que l’aplicació indiscriminada per la via ordinària del TIL pot afectar MOLT NEGATIVAMENT l’ensenyament d’algunes matèries. Els nostres infants no aprendran ni la matèria ni l’idioma i això sí empitjorarà les xifres de fracàs escolar.

Sempre hem defensat que SÍ volem que els nostres fills i filles aprenguin el màxim de llengües però NO podem acceptar que facin experiments amb ells/es ni que es menteixi a la gent.

NOTA: Si heu de menester més informació consulta el RECULL D’INFORMACIÓ TILfapamallorca.org/til 

3 comments

1 ping

 1. Francesc

  Pedagògimanet, el TIL es tan bo o tan dolent com la immersió. A la pràctica, no hi ha comparació. A Madrid o Castella i Lleó ens duen 10 anys d’avantatge amb l’anglès.

 2. jose miguel jimenez mayor

  Considero que el ayuntamiento de valldemossa, NO tiene que entrar en este conflicto de intereses.
  Tiene otras cosas que hacer para la villa, no perder el tiempo ni dinero con esto.

 3. jose miguel jimenez mayor

  Referente a los trabajos del ayuntamiento, sería mejor que inspeccionara los trabajos del camión de las basuras, ya que no son muy perfectos.

 1. NO al TIL | APiMA CP Son Ferriol

  […] Més informació a la FAPA […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>