«

»

març 29 2014

XXV ASSEMBLEA ANUAL – NOTA DE PREMSA

fapa-184FAPA Mallorca vàrem celebrar  ahir la XXV Assemblea Ordinària on es va revisar i aprovar per unanimitat tota l’activitat del darrer any.

També es va definir i aprovar el projecte pel 2014, amb la consigna de mantenir la línia de treball posant en valor el nostre actiu més valuós, la confiança de les 32.850 famílies que formen part de les nostres 184 associacions. Som conscients que representam un col·lectiu divers, però si totes aquestes famílies creuen en el nostre paper social i en la nostra capacitat per influir sobre el model d’educació que volem pel nostres fills, haurem de treballar per estar a l’alçada de les circumstàncies.

Les APIMA vàrem coincidir que cal seguir treballant per garantir la participació activa i proactiva de les famílies i que és la nostra responsabilitat evitar caure en el desencís i aportar la nostra alternativa sobre una EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT.

També es varen tractar de forma monogràfica dos temes importants: la pèrdua de competències dels Consells Escolars als centres després de l’aplicació de la LOMCE i el problema de la la compra dels llibres de text, davant l’obligatorietat de canvi que ens imposen TIL i LOMCE.

Sobre el paper de les famílies als Consells Escolars es va afirmar que després d’aquesta passa enrere en la normativa, les famílies hem de mantenir la nostra postura reivindicativa i hem de demostrar que la nostra participació és una peça clau pel bon funcionament dels centres. Es varen fer vàries propostes entre les quals destaca una campanya informativa per a les famílies i la redacció d’una declaració que es votaria als Consells Escolars reclamant aquesta situació.

Pel que fa als llibres de text, les APIMA som conscients que la nova normativa limita molt la nostra capacitat d’acció i insta a canviar els llibres pel curs que ve, però la situació socioeconòmica de moltes famílies i la gratuïtat de l’educació pública que ordena la Constitució ens obliga a EXIGIR resposta a les administracions. En aquest sentit les propostes de l’assemblea anaven orientades a informar a les famílies, adherir-nos a les campanyes que a nivell estatal s’han iniciades des de la Plataforma de Marees Verdes i fins i tot arribat el cas a la insubmissió al canvi de llibres, a vegades més insolvència que insubmissió pròpiament.

Tant en el tema dels Consells Escolars com el dels Llibre de text es va parlar, en tot moment, de comptar amb la coordinació indispensable amb el cos docent, qui hauria de posicionar-se per facilitar la unitat de les comunitats educatives. Es va parlar, per exemple, de proposar als docents la possibilitat d’elaborar i compartir materials didàctics per tal d’evitar la compra de nous llibres de text.

En definitiva, estam satisfets amb la tasca feta i ens trobam en un bon estat de salut per encarar el repte d’un nou any de feina, conscients que tot està en les nostres mans, amb les nostres capacitats i les nostres limitacions.

Per FAPA Mallorca, doncs, l’any 2014 serà l’any de la resiliència, un terme que mescla psicologia i mecànica, i que es defineix com la capacitat de les persones de resistir i superar les agressions contínues, i sortir-ne reforçades d’elles.

VOLEM LA MILLOR EDUCACIÓ PELS NOSTRES FILLS

AVUI MÉS QUE MAI PENSAM QUE CAL UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>