«

»

ag. 14 2020

Comunicat conjunt de la comunitat educativa

L’inici del proper curs, amb les millors condicions educatives i sanitàries, és una de les principals preocupacions de les famílies en aquest moment. Per aquest motiu, FAPA Mallorca, va convocar el passat 12 d’agost a la resta d’entitats educatives per posar en comú les nostres valoracions sobre la situació.

Totes les entitats coincidim en la nostra preocupació per un inici de curs en unes condicions que no garanteixen la seguretat d’alumnat i docents ni, conseqüentment, la continuïtat de les classes presencials.

Insistim en que tots hem de fer els esforços necessaris per garantir l’educació presencial aquest curs. El darrer trimestre d’aquest curs ha posat de manifest la importància que té per a tot l’alumnat, especialment per al més vulnerable social i econòmicament així com per a l’alumnat amb necessitats especials i diversitat funcional.

Són imprescindibles unes ràtios inferiors a les previstes, ajustades a la situació sanitària del moment, i són imprescindibles els espais i docents necessaris per poder-les fer reals. Observam amb preocupació que les previsions de l’administració per a l’inici del curs no garanteixen aquestes mesures per a tots els centres i, una vegada més, la comunitat educativa en serà la principal perjudicada.

Les entitats de protecció de la infància i adolescència ja han avisat de l’emergència educativa que pot representar un curs sense educació presencial. Els infants i joves no s’ho mereixen, i la societat no s’ho pot permetre.

La nostra propera passa com a col·lectiu representatiu de la comunitat educativa serà demanar una reunió urgent amb la presidenta del Govern, Sra. Francina Armengol per traslladar-li totes aquestes preocupacions i reivindicacions i la necessitat de trobar les solucions pertinents que ens garanteixin un inici de curs en les millors condicions.

Assistents: ADESMA, ANPE, CCOO, Col·legi Professional de Docents, FAPA Mallorca, FSIE, Sindicat Alternativa, STEI, UGT, UOB.

Entitats que no varen poder assistir i s’adhereixen al comunicat: ADIPMA, USO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: