«

»

ag. 21 2020

Demanam als batles i batlesses col·laboració amb l’inici de curs

FAPA Mallorca hem demanat als partits polítics i als grups parlamentaris la seva col·laboració activa per garantir un inici de curs segur i presencial.

La situació actual de la pandèmia COVID19 a les Illes Balears fa que l’inici de curs se presenti amb moltes incerteses sanitàries i de continuïtat. No cal explicar la importància d’una educació presencial per a tots els infants i joves. Després del confinament viscut, amb el tancament dels centres educatius, aquests infants i joves hauran estat 6 mesos sense assistir als centres educatius i els experts en infància i adolescència fa estona que avisen del perjudici que això pot estar ocasionant a molts d’ells. L’educació és quelcom més que formació i aquesta generació no se pot permetre perdre més educació presencial, tant per la pèrdua acadèmica com social que representa.

Un dels problemes amb que es troben els centres educatius es la falta d’espais per desdoblar cursos i aconseguir davallar les ràtios a un mínim que permeti mantenir les mesures de seguretat sanitària establertes. Sense aquestes ràtios reduïes, qualsevol positiu detectat tendrà unes conseqüències majors i ens pot dur de nou als tancament dels centres educatius. Per aquest motiu els hem demanat:

  • Que donin instruccions a tots els batles i batlesses del seu partit a les illes perquè posin a disposició de la Conselleria d’Educació i dels centres educatius dels seus municipis la seva col·laboració i tots els recursos i espais municipals, com casals, parcs, biblioteques, etc.
  • Que des del seu grup parlamentari demanin al Govern que aporti altres solucions com aules modulars als centres que ho necessitin, una solució que fins ara s’ha descartat.
  • Que els seus representants al Congrés i Senat facin pressió per aconseguir els fons econòmics que necessita l’educació per iniciar el curs amb garanties sanitàries i educatives.
  • Que facin una oposició constructiva, basada en propostes concretes i aplicables, malgrat amb això no els acusam d’estar-ho fent. No és el moment de fer oposició partidista, sinó de mirar pel bé de tota una generació d’infants i joves.

La mateixa demanda de col·laboració se va fer presonalment al president del Partit Popular a la reunió sobre educació que varen celebrar dia 21 i a la què assistiren diferents entitats de la comunitat educativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>