«

»

nov. 15 2013

DIA MUNDIAL SENSE ALCOHOL 2013

Avui, 15 de novembre, és el dia mundial sense alcohol.

Aquest no és només un dia per tractar el problema de l’alcoholisme en els adults, sinó per plantejar-nos seriosament la prevenció des d’edats més joves.

Algunes dades:

  • La Unitat de Patologies relacionades amb l’Alcohol (UPRA) i els centres d’Atenció a les Drogodependències, varen atendre durant l’any 2012 un total de 1.918 persones amb problemes d’addicció a l’alcohol.
  • Segons l’enquesta del Pla Nacional sobre Drogues (EDADES 2009-10), un 61,2 % de la població d’entre 15-64 anys ha consumit alcohol en els darrers 30 dies.
  • Dels joves escolaritzats de 14 a 18 anys (ESTUDES 2010) un 61,6 % ha consumit alcohol en els darrers 30 dies.

Els estudis ens mostren que els 13 anys són l’edat d’inici en el consum d’alcohol. Sabem que a models d’oci molt estesos entre els joves, com el botellot o les festes populars, el consum d’alcohol té un paper hegemònic. Podem observar diàriament com aquest consum s’ha normalitzat dins la nostra societat,  el que implica una baixa percepció del risc que pot representar per als nostres fills i filles.

FAPA Mallorca és molt conscient d’aquesta situació i per això fa uns anys que participa en programes de prevenció i difon aquesta necessitat entre les APIMA, com a organitzacions de família que estan en contacte diari amb les famílies i els alumnes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: