«

»

juny 07 2014

EL GOVERN I ELS MÉS NECESSITATS

assemblea docentsEl  4 de juny l’Assemblea de Docents va convocar una roda de premsa, al menjador escolar del CEIP Rafal Vell, per presentar les propostes sobre beques i ajudes econòmiques, temes que afecten molt directament afecten a les famílies i els seus fills i filles, dins el marc de les setmanes que hi han dedicat a Aló, senyora Camps.

Agraïm a l’Assemblea de Docents que oferís a FAPA Mallorca presentar conjuntament aquestes propostes, per poder explicar directament el que venim reclamant des de fa molt de temps: les ajudes han d’arribar a qui les necessita i quan les necessita.

Els menjadors escolars han sofert una baixada d’usuaris molt important per problemes econòmics i alguns han hagut de desaparèixer. Però la necessitat la segueixen tenint moltes famílies, on es junten situacions socioeconòmiques molt precàries amb problemes de malnutrició infantil.

La mateixa Defensora del Poble ha demanat que a l’estiu els menjadors escolar atenguin als menors més necessitats pdf.

RdP Beques 5Les retallades a les ajudes per llibres de text han fet
impossible mantenir programes de reutilització i socialització: el Ministeri d’Educació no publicarà ajudes pel proper curs. La LOMCE obliga a canvis de llibres sense que existeixin motius pedagògics o curriculars reals. Per tot això, cal facilitar i fomentar les bones pràctiques dels programes que cerquen un ús sostenible del material pedagògic i no únicament basat en les iniciatives editorials.

Les propostes generals les podríem resumir en aquestes:

  • Convertir les ajudes en beques, les famílies que més ho necessiten no poden avançar els doblers per menjador o llibres, necessiten l’ajuda abans de fer la despesa.
  • Ajustar els recursos a les necessitats, a partir d’un estudi tècnic seriós, i no cubrir les necessitats segons els recursos disponibles en base a criteris discutibles.
  • Incrementar els doblers destinats a beques.
  • Utilitzar els doblers estalviats en la vaga dels docents per crear un fons de contingència.


Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: