«

»

març 13 2019

Els policies tutors i l’Ajuntament de Palma: un curs perdut. Tenim esperances de futur?

FAPA Mallorca vol expressar la seva preocupació per la situació en la que es troba el programa de Policies Tutors a la ciutat de Palma.

Volem recordar que la nostra Federació sempre ha posat de manifest la necessitat de l’existència d’aquest programa i de la seva dotació amb personal suficient a tots els municipis de la nostra illa. La seva funció preventiva i resolutiva de conflictes és més que evident i és un element bàsic per a facilitar la convivència escolar.

Per aquest motiu i donada la infradotació de personal al municipi de Palma (3 persones per a tota la ciutat i per atendre totes les demandes que ja existeixen) la nostra Federació es va reunir el mes de juny de l’any 2018 amb la regidora de Seguretat Ciutadana Angélica Pastor i amb el batle de Palma, Antoni Noguera, per tractar aquest tema de forma directa. En aquesta reunió es va assegurar que durant el curs 2018/19 s’ampliaria la plantilla fins arribar a 11 persones destinades a aquest servei i que començarien la seva feina el mes de setembre. Per desgràcia hem vist com aquesta promesa no ha estat acomplida i a dia d’avui no s’ha produit l’esmentat augment de plantilla.

Davant d’aquest fet i, a més de fer la demanda al Consell Escolar Municipal, la nostra Federació va presentar dia 17 de gener una queixa a l’Ajuntament de Palma en considerar que la no ampliació de la dotació de personal suposava un incompliment del compromís públic adoptat i un risc per als menors de la nostra ciutat.

Aquesta setmana hem rebut la resposta a la nostra queixa i per part del cap de la Policia Local de Palma se’ns informa que la seva previsió és el curs 2019/2020 per poder disposar del servei a tots els Instituts d’Educació Secundària de la Ciutat.

Volem ser optimistes, com sempre ho som, però aquesta mateixa promesa ja ha estat incomplerta abans i creiem imprescindible que aquesta vegada sigui veritat allò que es diu i realment el curs vinent poguem comptar, ara sí, amb aquesta figura a tots els nostres instituts. A la vegada, això sí, també demanem explicacions clares de per què no s’ha pogut dur a terme aquesta iniciativa durant aquest curs escolar i, per tant, per què els nostres fills i filles no han pogut comptar amb un element considerat útil i necessari per part dels centres escolars, de les famílies, del propi Ajuntament i del cap de la Policia Local.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: