«

»

juny 30 2017

Els problemes d’escolarització tenen solució quan la cerquem entre tots: el cas de Llucmajor.

 

Fa uns dies la nostra federació es va fer ressó de la problemàtica d’una sèrie de famílies del municipi de Llucmajor que varen contactar amb nosaltres per transmetre’s la seva reivindicació en relació a l’escolarització al seu municipi. Aquestes famílies representen a 17 infants que han quedat fora plaça en cap dels centres públics demanats al municipi de Llucmajor. Davant d’aquesta situació havien sol·licitat reunir-se amb els responsables del procés d’escolarització i, en primera instància, no els varen poder donar cap resposta satisfactòria a la seva demanda de poder tenir una plaça per als seus fills a un centre públic del seu municipi, reivindicació que compartim a FAPA Mallorca per a qualsevol infant que faci aquesta demanda dins de la nostra idea del paper que té l’educació pública a la nostra societat.

Per això, varen decidir mobilitzar-se, donar a conèixer la seva situació als mitjans de comunicació i contactar amb la nostra Federació. Nosaltres creiem que una gran part dels problemes en relació a l’educació a les nostres illes es poden solucionar mitjançant el diàleg, la participació i el consens de les persones afectades i d’aquells que coneixen realment la situació educativa de cada municipi. Òbviament l’Administració mitjançant aquest diàleg i aquesta participació ha de poder donar resposta a les diferents problemàtiques que es vagi trobant. Per tot això, valorem molt positivament que la Conselleria d’Educació hagi escoltat a les famílies afectades i hagi pogut proposar solucions a les seves demandes, respectant el dret de les famílies a triar (dins de les limitacions establertes a un procés d’escolarització) quina escola volen pels seus fills i filles i fent un esforç pressupostari per aconseguir trobar aquestes solucions. Sabem, això sí, que la solució que s’ha pogut triar no ha estat la millor de les possibles, l’obertura d’una nova línia a un centre públic. Per aquest motiu continuem demanant que la valentia als pressuposts, l’aposta per l’educació, ens podrà servir per donar les millors respostes possibles als problemes que ens trobem.

Per aquest motiu, encoratjam a l’Administració a que continuï agafant aquest camí per solucionar les situacions que sorgeixin en el món educatiu i que continuï invertint allà on sigui necessari per aconseguir una vertadera educació pública i de qualitat a la nostra comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: