«

»

abr. 29 2019

Jornades Famílies per la inclusió – conclusions i vídeos

Les jornades Famílies per la inclusió educativa, que celebràrem els dies 12 i 13 d’abril, ens permeteren conèixer amb profunditat la realitat d’un alumnat amb distints noms, “diferents”, “discapacitat”, “diversitat funcional”… però que viu una realitat sovint dolorosa i sobre tot injusta: la falta d’atenció i d’inclusió als sistema educatiu ordinari. Aquest fet ens duu a les famílies a lluitar per a aquesta inclusió i a cercar les millors opcions per als nostres fills i filles.

En molts de casos, després d’anys de lluita amb un sistema educatiu que no ens acull, que no ens entén, acabam a centres d’educació especial. Com a FAPA Mallorca, creim que el focus del problema no està en aquests centres, els quals fan una magnífica feina, sinó en que els nostres fills i filles no puguin exercir plenament el seu dret a gaudir plenament d’una educació inclusiva. Aquest és un dret fonamental, com podeu escoltar explicar al professor Ignacio Campoy, que no està garantit actualment i que genera més desigualtat i sofriment als infants i a les seves famílies.

La nostra intenció participant a aquestes jornades ha estat visibilitzar i continuar avançant en el camí cap a la inclusió, en cap moment s’ha pretès demonitzar ni jutjar cap de les entitats, famílies ni persones que treballen pels benestar dels nostres fills i filles.

A continuació podeu consultar un resum de les conclusions que recollírem de les jornades i els vídeos de les jornades, publicats pel Servei de Recursos Audiovisuals de la UIB a la seva web i que també podeu consultar a la web de les jornades.

Conferència inaugural: «El dret a l’educació és el dret a l’educació inclusiva», a càrrec del doctor Ignacio Campoy, professor titular de Dret a la Universitat Carlos III de Madrid.

Taula rodona: Experiències d’inclusió

Taula rodona: Barreres i facilitadors per a la inclusió. 

Conferència de clausura: «La lluita per la inclusió», a càrrec de la senyora Irene Ripoll, vicepresidenta d’APIES.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: