«

»

nov. 26 2018

Les famílies no volem excuses, volem solucions a la problemàtica de conciliació de vida familiar i laboral de dia 4 de desembre

FAPA Mallorca vol contestar a algunes de les afirmacions aparescudes als mitjans de comunicació i que reprodueixen les respostes de la Conselleria d’Educació a la nostra demanda en relació a la problemàtica de les eleccions sindicals.

En primer terme volem esmentar que ens resulta curiós que la nostra Federació va presentar un escrit amb registre d’entrada de començaments del mes d’octubre dirigit a la DG d’Innovació, comunitat educativa i família i que encara a dia d’avui no tinguem una resposta oficial per part de l’Administració Educativa i ens haguem d’enterar per la premsa d’allò que pensa la Conselleria d’Educació en relació a la nostra denúncia. Com vàrem recordar a un escrit anterior la nostra demanda la vàrem exposar fa quasi dos messos i la nostra paciència ha estat digne d’elogi esperant una resposta que encara no ha arribat.

En segon terme volem exposar que la resposta donada per l’Administració Educativa és, com a mínim, decepcionant. Ens recorda a les famílies que a les darreres eleccions sindicals, les de l’any 2014, les classes es varen aturar a les 12 h. i que a les que es produiran el dia 4 de desembre s’aturarà a les 13 h. Pareix que les famílies hem de donar les gràcies quan l’Administració només ens lleva el dret de conciliació de la vida familiar i laboral a partir de les 13 h. Pareix que hem de donar les gràcies quan l’Administració no pensa en les famílies en el moment de gestionar uns drets laborals dels seus treballadors. Pareix que hem de donar les gràcies quan les associacions de pares i mares ens haguem de fer càrrec, gràcies als serveis que ofertem de forma voluntària, de cobrir l’horari que queda desatés per les instruccions de la Conselleria d’Educació, amb els nostres propis recursos econòmics, materials i humans. Pareix que hem de donar les gràcies quan haguem de demanar permís a les nostres feines per poder anar a cercar als nostres fills i filles en el cas de que no existeixin aquests serveis en el nostre centre educatiu o no siguem famílies usuàries. Idò ens sap greu però no donem les gràcies, sinó que tornem a aixecar la nostra veu de denúncia i a reclamar allò que creiem que són els nostres drets, igual que ho vàrem fer a les darreres eleccions sindicals, amb altres responsables polítics a la Conselleria d’Educació.

En tercer terme volem constatar que ens resulta sorprenent que diferents membres de les forces sindicals s’hagin posat en contacte amb la nostra Federació per indicar que a la mesa sindical en la que es va decidir el funcionament de les eleccions de dia 4 de desembre, es varen posar damunt de la taula alternatives per gestionar el període de votacions de forma diferent i que no interferís en el normal funcionament de la vida escolar dels centres. Algunes d’aquestes alternatives també han estat plantejades per la nostra Federació com l’existència de meses de votació a tots els centres i poder dur a terme les votacions al llarg de tota la jornada de forma esgraonada o la possibilitat d’habilitar el vot telemàtic. Aquestes propostes no varen ser acceptades per la majoria sindical però tampoc es va produir una defensa activa per part de l’Administració pensant, per exemple, que serien millors solucions per a les famílies. Finalment l’acord va ser unànim per part de l’Administració i de les forces sindicals. Agraïm aquestes explicacions tot i que també ens hagués agradat una defensa més activa dels drets de les famílies per part d’aquestes forces sindicals i una defensa dels nostres drets per part de l’Administració.

Finalment només volem recordar que allò que volem sentir per part de la Conselleria d’Educació no és que les famílies resultem menys perjudicades que fa quatre anys sinó que no som perjudicades per l’exercici dels drets sindicals i, per tant, que s’han trobat solucions per evitar que els nostres drets siguin vulnerats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>