«

»

oct. 03 2018

L’horari de les votacions sindicals a educació no ha de coincidir amb la jornada lectiva de l’alumnat: les famílies demanem una rectificació

FAPA Mallorca vol expressar la seva protesta en relació a la informació publicada sobre les properes eleccions sindicals de 2018 a l’àmbit del personal docent.
Hem de recordar, en primer terme, que la nostra Federació sempre ha estat al costat de les reivindicacions dels docents per aconseguir una millora del nostre sistema educatiu, sigui en l’àmbit general, com en l’àmbit formatiu com en el propi àmbit laboral, perquè la dignitat de la professió docent també és una part important que no s’ha d’oblidar. Així, la lluita per una càrrega lectiva adequada, les reduccions horàries per exercir funcions imprescindibles dins dels centres com les coordinacions, els drets adquirits en funció de l’edat o la millora salarial han estat reivindicacions a les que hem donat suport i que també hem reivindicat.
Però, també volem recordar que existeix una línia que no s’ha de traspassar que consisteix en que per exercir uns drets de tipus laboral els infants quedin desatesos i les famílies hagin de fer allò impossible per canviar els seus horaris i conciliar encara de forma més difícil la vida familiar i laboral. Per això no serà la primera vegada que recordem que els drets dels infants han d’anar per davant de qualsevol altre dret de tipus laboral i més quan, amb un poc de voluntat per part de totes les parts, tant la sindical com la de l’Administració, es pot evitar qualsevol problemàtica.
Així, hem sabut que dimarts dia 4 de desembre es produirà la jornada electoral de les eleccions sindicals 2018. Fins aquí no hi ha cap motiu d’alarma ni problema. Però, quan ens informem que l’horari de votacions és de 13 a 18 h. la qüestió canvia enormement. Hem de recordar que la immensa majoria d’escoles i instituts de les nostres Illes no han finalitzat la jornada lectiva a les 13 h. i que això significa que l’inici del període votacions coincideix amb un període on els nostres fills i filles encara són als centres educatius. Com es farà l’atenció als nostres infants? Podem preveure que per garantir el dret dels treballadors i treballadors a exercir el seu dret a vot en qualsevol moment d’aquest període la única solució possible serà avançar el final de la jornada lectiva i, per tant, que les famílies hagin de fer-se càrrec dels seus fills i filles. Aquesta era la millor solució possible? Nosaltres creiem que no. Tan difícil era començar l’inici del període electoral a les 14 h., hora en la que la immensa majoria de centres ja han acabat la seva jornada lectiva? Tan difícil era pensar en les famílies abans de fer un horari? Tan difícil era cercar fórmules que permetin la participació com, per exemple, votacions en més d’un dia, per poder coincidir les hores de permanència al centre de tots els docents amb el període de votació però sense que siguin hores d’atenció directa als alumnes? Tan difícil era pensar que no totes les famílies tenen la mateixa disponibilitat horària per cercar als seus fills i filles en horaris diferents als habituals i que a molts de centres no existeixen serveis de conciliació de la vida familiar i laboral com els menjadors escolars?
Per tot això, volem fer pública la nostra queixa però també volem reclamar que encara som a temps de rectificar. Si allò que es prioritza és la correcta atenció a l’alumnat per part de totes les parts, no resultarà difícil arribar a la mateixa conclusió i acordar una modificació d’aquest horari en la que es respecti els drets laborals dels docents i els drets de les famílies en el nostre sistema educatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>