«

»

abr. 07 2014

LLIBRE VERD DE L’EDUCACIÓ

15A – TENIM LA PARAULA

La plataforma CRIDA ha convidat a realitzar el dia 15 d’abril a tots els centres educatius, una jornada de treball, per tal d’escenificar l’inici del debat de les comunitats educatives sobre el tipus d’educació que volem.

Cal insistir en que no es pretén que dia 15 es faci el Llibre Verd, sinó l’inici del procés d’un debat profund i responsable a totes les comunitats educatives sobre l’educació que volem.

Des de FAPA Mallorca ens dirigim a les Juntes de les APIMA per informar-vos de les finalitats de la Jornada i encarar les qüestions organitzatives.

OBJECTIU

Celebrar una reunió de les persones interessades per preparar i organitzar un seguit de debats de la comunitat educativa del centre sobre el tipus d’educació que volem.

MATERIALS DE DEBAT

En torn al dia 11 d’abril es faran públics uns documents a la xarxa que es podran emprar com a base per treballar el LLIBRE VERD. Els temes a debatre s’han organitzat en deu apartats. Cada apartat planteja en torn a cinc preguntes per orientar i ajudar al debat. A més hi figura un espai per poder fer aportacions directament a la xarxa que s’administraran des del blog i per la comissió de CRIDA que coordinarà els debats. Us farem arribar l’enllaç en quant estigui disponible.

QUÈ CAL FER DIA 15?

  • En primer lloc conèixer i comentar els materials de debats penjats a la xarxa.
  • Organitzar la millor manera de poder fer aportacions col·lectives al debat. Per això creiem que cal crear comissions mixtes de docents, famílies i alumnes a cada centre per organitzar-ho. Les aportacions individuals es podran fer a qualsevol moment directament a la web.
  • Si es possible, concretar quan abans, un calendari orientatiu dels debats. Els temps de durada d’aquests debats s’haurien de situar entre l’abril i el desembre d’aquest 2014, es a dir entre el darrer trimestre d’aquest curs i el primer trimestre del proper curs escolar. Pel novembre-desembre de 2014, es podria pensar en tancar els debats, amb una jornada unificada lúdica, de treball i afavorint la màxima participació possible.

COM CONVOCAR L’ACTE DE DIA 15 D’ABRIL?

Cada comissió organitzadora ho ha de fer com consideri que millor s’adapta a la realitat del seu centre. Es pot convocar com assemblea de centre o com reunió informativa convocada per l’APIMA i oberta a tota la comunitat educativa. Al blog de CRIDA teniu els enllaços a materials de suport que us seran útils.

Fer una acció conjunta el dia 15 d’abril ajuda a donar visibilitat a la importància del debat. Ara cal evitar que sia un problema per a les Juntes. Hi hagut poc temps per poder preparar-ho i cal pensar solucions operatives i útils. No hem de pensar en un gran acte de mobilització massiva (si es donés, molt millor!), sinó en un acte d’organització de treball, obert a tota persona que tingui interès en participar-hi.

L’ordre del dia pot ésser:

  1. Presentació dels materials de debat del Llibre Verd de l’educació.
  2. Organització del debat sobre el que pot aportar cada comunitat educativa.

QUÈ CAL TENIR DIA 15 D’ABRIL?

Necessitarem un ordinador, un projector o pissarra electrònica per difondre i conèixer els materials i organitzar la programació del debat. La sala de la reunió s’ha de triar en funció d’aquests materials de treball.

Una darrera recomanació… Els temes a debatre són molts amples i no es tracta d’opinar sobre tots ells. Cada centre o cada comissió de treball pot considerar escollir per fer el debat col·lectiu tans sols els temes que encaixin més en la realitat o problemàtica de cada centre.

La Junta de la FAPA està a la vostra disposició, com sempre i en la mesura de les seves possibilitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: