«

»

oct. 20 2013

LOMCE – SITUACIÓ ACTUAL

stop_ley_wertAquí estam molt “ocupats” amb el conflicte educatiu particular que tenim amb la Conselleria d’Educació, però a nivell estatal la LOMCE segueix el seu camí cap a la seva aprovació.

Ja vos hem informat de que la Plataforma Estatal per l’Educació Pública ha organitzat una Consulta Ciutadana per l’educació fins dia 27 d’octubre i una vaga general educativa dia 24.

El Projecte de Llei LOMCE, un cop aprovat al Congrés dia 10 d’octubre, ha entrat al Senat dia 14 perquè sigui debatut i tornat al Congrés per a la seva aprovació definitiva.

En aquest procés s’han presentat més de 700 esmenes, moltes d’elles a la totalitat, i se n’han aprovades una desena i 42 del mateix PP (vàries d’elles conjuntes amb altres grups).

Les esmenes es refereixen a temes com:

 • Les competències dels directors
 • Referències als alumnes de necessitats educatives i d’altres capacitats
 • La prevenció de la violència de gènere
 • Unificació del Batxillerat de Socials amb el d’Humanitats
 • Endurir a ESO criteris de promoció, per passar de curs
 • “Augmentar la cohesió del sistema educatiu espanyol”
 • Establir el castellà com a llengua vehicular a tot l’estat
 • Permetre l’ensenyament exclusivament en castellà a totes les CCAA
 • Refermar la consideració d’autoritat pública del professor
 • Promoure el préstec dels llibres de text

En tot cas, els articles que ha generat més controvèrsia dins la Comunitat Educativa no han estat modificats.

Els darrers textos aprovats són aquests:

 

Visitaut l’apartat LOMCE de la nostra web per consultar més informació.

 

6 comments

Anar al formulari de comentaris

 1. MARIA NIEVES POU SUAREZ

  Me parece vergonzoso que apoyeis otra huelga cuando venimos de una huelga indefinida en el que le pese a quien le pese los grandes perjudicados han sido los niños.

  Y todavía se sigue diciendo que todo es por el bien de ellos.
  Si os interesase el bien de los niños lo justo es que no vulnerarais sus derechos.

  La realidad es que estais sólo de una parte cuando tendriais que apoyar a los que estan a favor y los que como yo estamos en contra.

  Quiero decir con esto que os llamais federacion de asociacion de padres y madres de alumnos y en realidad algunos padres y madres asociados a apimas sentimos que para nada estamos representados todos los padres y madres.

  Vamos que por el interes te quiero Andres, si no fuera porque economicamente estar asociado a la apima me supone un ahorro importante al cabo del año ya me habria borrado y supongo que como yo habra muchos mas padres.

  Neus.

 2. admin

  Idò a mi no me pareix vergonyós que tu no vulguis fer vaga, t’ho respet i tu hauries de respetar als que no pensen com tu.

  FAPA Mallorca només representa als seus associats, que són APIMAs que tenen nom i davant les que passen comptes de la seva gestió. Mai he sentit que digui que representa a TOTS els pares i mares, com no ho pot fer cap associació ni grup, ni ha dit que “somos muchos”, així en general i sense poder demostrar-ho.

  Ja està bé de demagògia, si no estàs d’acord amb l’associació i et fas soci i només pels descompte s me pareix molt trist. Vine a les assemblees, informa’t i contrasta la teva opinió amb els altres pares. A això se li diu democràcia, no només anar a votar.

  Joan.

 3. Joan

  Tots es nins a escola!!!!

  Més informació

 4. Joan

  Lo més vergonyos son es qui volen fer vaga i foten es drets de nostros fills. ELLS depenen des pares responsables no de federacions de asociacions a nes servei de sindicats de pares educadors

 5. Joan

  No a caixes de resistencia per vages de docents.
  Sí a ajudes solidaries a pares en problemes econòmics.
  Pares ajuden a pares.

 6. gemma bernabé

  Doncs a mi no m’importa gens que el meu fill perdi un día d’escola, o dos o els que fagin falta,
  quants dies són necesaris per aprendre a no deixar-se trepitjar, per aprendre a CRIDAR quan veus una injusticia, per aprendre a ser solidari cap aquells nins que no tenen recursos o que són de necesitats especials, veig tota aquesta lluita com una oportunitat per ensenyar uns valors al meu fill que vull que conegui per damunt de tot, no vull que el meu fill sigui un conformista ni que vegi que té una mare que no lluita perque pensaba que era millor anar a clase , conformar-se i callar. Per un canvi a l’educació que ens impulsi a fer un canvi a les nostres vides que ens fagi aixecar-nos i ser més actius dic SÏ A LA VAGA!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: