«

»

oct. 27 2016

MENORS, ALCOHOL I ELS MUNICIPIS

En la línia de treball i implicació que duim fa anys amb la prevenció i la Plataforma FERYA, el projecte que pretén empoderar les famílies i capacitar-nos per afrontar els riscos dels nostres fills i filles, el passat 26 d’octubre, FAPA Mallorca tenguérem l’oportunitat d’intervenir a l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca per exposar un tema que ens preocupa a tots:

l’augment i normalització durant els darrers anys d’un tipus d’oci de molts menors d’edat basat majoritàriament en el consum d’alcohol.assemblea_batles

 En la nostra intervenció vàrem transmetre als governants municipals 3 punts:
  1. El consum d’alcohol per part dels menors és principalment un problema de salut i així els demanam que ho tractin des de les polítiques municipals. Sovint altres problemes com les molèsties als veïnats, renous o brutors acaparen l’atenció, desviant el focus del vertader problema.
  2. Com a pares i mares reconeixem que som els primers responsables del què fan  els nostres fills i filles, però aquesta responsabilitat és compartida amb la resta de la societat.El consum d’alcohol i el seu abús és un tema social, on tots hi tenim part de responsabilitat i en el què tots ens hi hem d’implicar.
  3. I en tercer lloc els vàrem fer una proposta: la de treballar plegats i coordinats tots els que hi tenim part d’aquesta responsabilitat. Els hem proposat que participin directament a la Plataforma per un Oci de Qualitat, coordinada per la DG de Salut Pública, que agrupa representants de les administracions, de la policia i dels equips de salut, juntament amb representants del sector empresarial i de la societat civil. Els demanam treballar de manera coordinada per acordar línies d’acció conjuntes, consensuades, amb una implicació real i efectiva, per avançar en solucions reals i eficients.

Si les causes del problema són socials, també ho han de ser les solucions

La proposta va ser molt ben rebuda i va generar un animat debat, demostrant que existeix un problema que els municipis viuen en primera línia, malgrat els esforços que alguns d’ells realitzen.

Esperam que facin la passa d’acceptar el repte de treballar junts i coordinats amb la resta de la societat.

Us enllaçam el comunicat pdf que hem lliurat a tots el batles i batlesses de l’assemblea i també les notícies de premsa de Diario de Mallorca i Última hora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: