«

»

oct. 28 2016

ESMENES AL PLA D’ÈXIT ESCOLAR

Benvolgudes APIMA associades, ahir dia 27 d’octubre, ens vàrem fer arribar a la nostra Federació un document elaborat des de la Conselleria d’Educació titulat CAP A L’ÈXIT EDUCATIU – Línies d’actuació 2015-2019 del que ara us enllaçat còpia.

No sabem ben bé si és començar la casa pel terrat o si és prematura la presentació d’un document en les circumstàncies actuals perquè ni hi ha pressupostos abastament, ni s’ha tancat encara el front del Pacte social per l’educació, que en teoria havia de venir per donar estabilitat i orientar tota la pràctica educativa a la nostra comunitat. De fet el document d’Illes per un Pacte que ara es debat al CEIB recull la pràctica totalitat de mesures que postula el recent document de la Conselleria amb una altra formulació.

CAP EXIT

El que sí és cert és que no ens podem permetre deixar passar el temps i ignorar un document que té per objectius:

● Adequar el sistema educatiu als canvis socials i a les necessitats emergents de la societat.
● Coordinar les actuacions de l’Administració envers les necessitats dels centres i les demandes de la comunitat educativa.
● Millorar els processos d’aprenentatge fent incidència en el desenvolupament de les competències clau amb la finalitat d’obtenir millors resultats educatius.
● Millorar els resultats educatius i disminuir el fracàs i l’abandonament escolar, per situar-nos per sota de la mitjana de l’Estat espanyol.
● Compensar les situacions contextuals dels centres i millorar l’equitat, per incrementar la cohesió social i afavorir la disminució de les desigualtats.
● Millorar els resultats dels ensenyaments postobligatoris, fent especial incidència en l’FP i en la formació al llarg de la vida.
● Acordar un gran projecte compartit per establir les bases d’un sistema educatiu propi del segle XXI que permeti l’estabilitat del sistema.

I que també d’acord amb les línies d’actuació ens ofereix l’oportunitat de FER ESMENES.

És per això, que tot i que sols disposam d’una setmana més o menys, us passam el seu contingut perquè ho llegiu i compartiu les vostres reflexions.

Ho podeu fer enviant un correu a presidencia@fapamallorca.org en el que us heu d’identificar posant el vostre nom de pila, el nom del vostre centre i la vostra responsabilitat dins l’APIMA (membre de junta, soci numerari, col·laborador …) per si hem de menester algun aclariment.

CAL QUE LES FAMÍLIES FACEM ARRIBAR LA NOSTRA OPINIÓ i ara és el moment.

Retalls de premsa.- Diari de Mallorca, Última HoraAra Balears

 

1 ping

  1. Esmenes al Pla d’Èxit Escolar | APIMA IES SÓLLER

    […] publicació de la FAPA  relatiu Pla d’Èxit Escolar que es vol aprovar des del Govern Balear, un document que té […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: