«

»

jul. 17 2017

Nota de premsa FAPA Mallorca: la hipocresia d’alguns Ajuntaments i el Birracruzis d’Inca

Els joves i l’alcohol: la hipocresia d’alguns ajuntaments.

Des de FAPA Mallorca volem denunciar la falta de responsabilitat i la hipocresia de l’Ajuntament d’Inca que, un anys més, autoritza la celebració del Birracruzis pels carrers del poble.

De manera resumida, podem dir que aquest esdeveniment és una processó pels carrers del poble amb l’objectiu de beure cervesa a les barres instal·lades per alguns bars a les places, un dissabte des de les 9 del matí fins el migdia. Tot en un ambient festiu i molt divertit, amb xaranga i kit de festa inclosos.

No ens enganem, en el cas d’Inca estam parlant una activitat privada lucrativa, no una festa popular, a la què s’autoritza a utilitzar els principals carrers i places del centre com escenari d’una exaltació del beure cerveses com a manera de divertir-se. Ens pareix perfecte que els adults es diverteixin com vulguin, però no si es fa en públic amb conductes que no volem per als nostres fills i filles, davant qualsevol persona que passegi o jugui pel poble un dissabte al matí.

Fa un any ens reunírem amb el batle d’Inca, el senyor Virgili Moreno, per demanar-li que aquesta activitat privada es celebrés de manera que no es fes una promoció oberta del consum d’alcohol davant els menors i joves. En aquell moment, va coincidir amb nosaltres i ens va assegurar que l’any següent es posarien mesures per evitar-ho, fins i tot va sortir la proposta de fer-ho a un recinte amb accés controlat. Malauradament, pareix que altres interessos han estat per damunt de la protecció dels menors.

Ja fa temps que reclamem una coresponsabilitat social en la prevenció del consum d’alcohol en menors, treballant per formar i conscienciar a les famílies (com amb el programa FERYA-IB que aquest curs s’ha fet a totes les illes amb el suport del Govern), duim temps promovent un treball coordinat i en xarxa entre tots (com amb les intervencions a l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca o treballant dins la Plataforma per un Oci de Qualitat de la Conselleria de Salut) i duim massa temps sentint que si els joves beuen és culpa de que les famílies no els eduquem bé i ens denunciaran a la Fiscalia.

Si pensem que els joves només s’eduquen a casa, que no els influeix el seu entorn, les modes, la publicitat o el model que els adults els transmetem socialment, és que no ens estam enterant de res o és que no ho volem veure.

Seguim autoritzant activitats que promocionen la diversió a través de l’alcohol i després ens queixem si fan botellot a les festes populars?

 

Signat: Gloria Ferrer, presidenta de FAPA Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: