«

»

nov. 28 2022

NOVES MASCULINITATS – RESUM

El passat 24 de novembre gaudírem de la companyia de’n David Kaplún amb unes activitats pràctiques sobre les masculinitats, per aportar una altra visió als actes del 25N, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones.

Amb la seva intervenció i les sessions dels grups poguérem constatar com la solució a la violència contra la dona ens implica a tothom, tots i totes hi tenim un paper que no podem ignorar. Tant als centres educatius com a casa, cal saber identificar les violències masclistes, quin rol hi jugam i com ho podem canviar.

#GeneramIgualtat

Parlam de masculinitat i feminitat hegemòniques. De masclisme feminitzat, i de com ningú hi guanya amb aquest model educatiu.

Treballam en grup per representar violències masclistes quotidianes

El primer grup escenifica la distribució desigual de l’espai als patis escolars.

El segon grup representa la violència estètica, psicològica.

El tercer grup representa les conseqüències de les violències masclistes: autocensura, privacions, infravaloració

El quart grup representa les diferents formes d’exercir violències masclistes en funció de si el grup està format per homes (masculinitat) o per dones (feminitzat).

Analitzam una agressió sexual: definim els rols, qui són les persones agressores i què es pot fer per evitar el succeït.
Cal educació afectivo-sexual als centres educatius, formació i educació a tots els àmbits de la societat per evitar les violències masclistes i saber-les identificar.
Es tracta de convertir, de reeducar i de generar nous rols en les persones: la víctima en aprenent, l’agressora en assertiu i la salvadora en guia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>