«

»

juny 20 2013

PLATAFORMA FERYA – ALCOHOL I MENORS

FERYA_logo

Alcohol i menors, què podem fer les famílies?

Plataforma FERYA

Presentació-Debat Club Diario de Mallorca

dimarts, 25 de juny – 19h

Presenten: IREFREA, FAPA Mallorca, CONFAECIB i FAIB

[Vegeu l’article del Diario de Mallorca 26/06/13]

Durant els darrers anys estem veient com s’instaura entre molts joves una cultura de l’oci basada quasi exclusivament en el consum d’alcohol, amb tots el problemes associats de salut, seguretat i desenvolupament de la personalitat adulta que això comporta.

Els pares i mares som els primers responsables de la salut i l’educació dels nostres fills i no podem ignorar aquesta responsabilitat. Al mateix temps, la influència de l’entorn social destaca com a un element decisiu a l’hora de definir la conducta dels joves.

Davant tot això, què podem fer les famílies?

Aquest dimarts, 25 de juny, es presenta la Plataforma FERYA i els resultats del Projecte d’Investigació EFE -European Family Empowerment-, al Club Diario de Mallorca.

El 2010 s’inicià el projecte d’investigació EFE  a sis països europeus, amb l’objectiu d’explorar les possibilitats que tenim les famílies de prevenció dels riscos del adolescents, incidint especialment en l’empoderament de les famílies com a factor de protecció.

Es realitzà una enquesta europea paral·lelament a 12.000 adolescents i als seus pares. La mostra espanyola es va fer a Mallorca, entrevistant a 1.800 adolescents i als seus pares, de 14 instituts de secundària (públics, concertats i privats).

IREFREA presentarà els resultats d’aquest estudi, prou importants i propers com per interessar-nos a tots.

FAPA Mallorca presentarà el programa FERYA, l’aplicació pràctica de l’estudi EFE, del qual teniu tota la informació en aquesta web. El programa s’ha duit a terme a Mallorca, Madrid i Galícia, amb uns 50 participants, responsables d’associacions de pares i mares. A Mallorca s’han format uns 20 representants distribuïts en 2 tallers que ja han començat a desenvolupar accions concretes en el seu entorn.

Una d’aquestes accions ha estat crear el manifest de la Plataforma FERYA link-blue que es presentarà dia 25 de juny, en el que reclamam una resposta responsable i conjunta de tota la societat respecte al problema del consum d’alcohol dels menors.

Vos esperam a tots i totes!

Club Diario de Mallorca – Puerto Rico, 15 Polígono de Levante, 07006

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: