«

»

set. 30 2021

Quarantena per COVID+ a Primària

S’ha anunciat la modificació dels criteris de les quarantenes a Primària, vigents a partir de la seva publicació al BOIB, previsiblement dia 5/10.

Des d’l’inici d’aquest curs 2021/22, les instruccions de les Conselleries de Salut i Educació determinaven que si se detectava un alumne positiu COVID19 tot el grup classe havia de fer 10 dies de quarantena, independentment de la distància i del possible bon ús de la mascareta. És a dir, per a cada alumne positiu en COVID19, 25 alumnes, tota la classe, han de fer la quarantena.

Amb la modificació anunciada:

  • Hauran de fer quarantena només els contactes més propers i els que no hagin fet un ús correcte de la mascareta.
  • Se farà PCR al grup en 48 hores, i si surten més positus COVID19 tot el grup haurà de fer quarantena, ja que implicaria que hi ha hagut transmissió dins el grup.
  • Si un alumne no se fa la PCR (són voluntàries) haurà de fer la quarantena.

FAPA Mallorca ja havíem comunicat a les dues Conselleries i a la comissió de seguiment del Pla de Conciliació que aquesta mesura havia d’estar molt justificada perquè perjudicava de manera important l’educació dels infants de Primària. A més, les famílies tenien greus problemes de conciliació degut a un problema de la normativa actual.

Actualment, una persona vacunada no ha de fer quarantena, excepte si té símptomes, pel que no pot demanar una baixa laboral i no podrà complir, o tendrà moltes dificultats, amb el seu deure d’atendre el seu fill menor d’edat en quarentena. Aquesta col·lisió del deure d’atendre els nostres fills i filles amb el deure de complir amb les teves obligacions laborals no està resolta, i també l’hem comunicada a les Conselleries corresponents i a la comissió de seguiment del Pla de Conciliació, sense que s’hagi trobat per ara cap solució.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: