«

»

oct. 07 2014

Reunió Representants d’APIMA 2014 – comunicat –

assemblea_apima_octubre2014_pAquest dissabte es va celebrar una reunió de representants de les APIMA federades a FAPA Mallorca, de la què rebran informació més detallada en breu. En ella intercanviàrem molta informació en relació a la situació que vivim actualment i orientàrem la línia estratègica d’actuació de les APIMA i de la pròpia Federació.

La primera conclusió és que el TIL no és l’únic problema que viu la nostra educació. Les polítiques educatives impulsades els últims anys han afectat negativament a l’educació dels nostres fills i filles. Amb exemples molt concrets, els socis varen exposar les deficiències de les infraestructures, les dificultats de les famílies per accedir a les ajudes de l’administració, els problemes d’escolarització, la manca de recursos humans als centres, les dificultats per fer real la inclusió als centres o les limitacions de les famílies a l’hora de participar a les decisions dels centres.

De manera coincident amb el comunicat de l’associació d’Inspectors (ADIDE) pdf, es va explicar que actualment i des del dia que es va produir la suspensió el TIL no és d’aplicació. Això vol dir que qualsevol centre, tingui o no aprovat el seu projecte lingüístic, pot revisar-lo tal com preveu la normativa i ho hauria de fer amb la normativa d’aplicació en vigor, que és el Decret de Mínims. A més, docents i equips directius ens han confirmat que en aquest moment és la millor solució.

TIL_TSJB_7-10-14

Els assistents varen fer palesa la seva preocupació per l’actitud d’una conselleria que, lluny de ser un exemple en el compliment de les decisions judicials, actua per uns interessos clarament partidistes.

La segona part de la reunió va servir per marcar la línia estratègica de la Federació i proposar una orientació proactiva de les nostres accions. Al mateix temps que seguirem denunciant totes aquelles vulneracions i greuges que afectin als alumnes i a les famílies i donant suport a les APIMA, volem destinar part de les nostres energies a consolidar amb noves iniciatives la participació de les famílies.

Es va anunciar la celebració, el mes de març, d’unes Jornades conjuntes de FAPA Mallorca, la UIB i l’iRIe (Institut de recerca i investigació educativa): ESCOLA I FAMÍLIA: DE LA PARTICIPACIÓ A LA COL·LABORACIÓ, amb l’objectiu de reflexionar i compartir inquietuds, idees i les darreres investigacions sobre la relació de les famílies i els centres educatius.

També es varen presentar nous projectes com el de Foment de la Lectura a les Famílies, sobre el qual rebreu més notícies, o la continuació de projectes de suport i col·laboració amb altres entitats com Motxilles Solidàries o la Recollida de Juguetes per Nadal.

El millor de la reunió va ser comprovar com la implicació de les APIMA en la millora de l’educació creix cada dia i poder compartir idees i projectes i comprovar que coincidim en les línies principals de treball.

1 ping

  1. REUNIÓ REPRESENTANTS D’APIMA 2014 | APIMA Costa i Llobera

    […] Aquest dissabte es va celebrar una reunió de representants de les APIMA federades a FAPA Mallorca, de la què rebran informació més detallada en breu. En ella intercanviàrem molta informació en relació a la situació que vivim actualment i orientàrem la línia estratègica d’actuació de les APIMA i de la pròpia Federació. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: