«

»

ag. 01 2013

VAGA INDEFINIDA – NOTA DE PREMSA

_fapa_logoFAPA Mallorca, en representació de les 180 APIMA associades a la Federació, vol expressar seva preocupació per l’amenaça de convocatòria de vaga de docents que es projecta sobre el principi de curs i volem constatar que feim directament responsable d’aquesta situació a la Conselleria d’Educació perquè no ha sabut obrir espais de diàleg, ni arribar a acords de consens amb la Comunitat Educativa.

FAPA Mallorca ha mantingut contacte amb l’assemblea de docents, que representa el col·lectiu que convocaria la vaga, i hem comprovat que les demandes dels docents són més que assenyades i en la seva majoria compartides per les famílies, ja que van més enllà d’allò estrictament laboral.

Les demandes són entre d’altres: la retirada del decret TIL, la convocatòria de les beques de transport i ajudes de menjador en temps i forma, la recuperació de les ràtios anteriors a les retallades, la dotació adequada de professorat per atenció a la diversitat, les substitucions de les baixes … tot temes exclusivament pedagògics que també varen ser motiu de demanda de la nostra Federació a la darrera reunió amb la Consellera.

És per això que demanam que la Conselleria d’Educació demostri responsabilitat i que mantingui les reunions que calgui per obri vies de diàleg i així evitar novament un inici de curs irregular. No és qüestió de força, sinó de capacitat d’enteniment i la imposició no pot ser el camí per retrobar l’equilibri a les comunitats educatives.

Les famílies, doncs, no podem acceptar que la incapacitat de la Conselleria afecti sempre als mateixos perquè a més de patir les conseqüències de les retallades, podríem veure com s’alteren les nostres vides a principi de curs i es complica, més encara, la nostra conciliació laboral i familiar.

FAPA Mallorca

1 comment

2 pings

 1. Fapa Mallorca

  Avui l’Assemblea de Docents recorda quines son les seves reivindicacions.

  “Us recordam quines són les nostres reivindicacions, aprovades per consens per l’Assemblea de Docents:

  1-Retirada del decret de TIL
  2-Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.
  3-Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres.
  4-Recuperació de les plantilles, del professorat d’Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.
  5-Substitucions immediates de les baixes.
  6-Baixes 100% remunerades.
  7-Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.
  8-Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l’1 de juny de 2012 i acompliment de l’acord salarial de 2008 per l’escola concertada.
  9-Petició a la Conselleria d’Educació que insti al Govern Central a retirar la LOMCE.
  10-Suspensió de tots els expedients sancionadors que s’iniciïn amb clara intenció repressiva prèviament i durant la vaga.

  Aquestes inclouen drets dels alumnes, i per tant les famílies, i dels docents. Només recordar que el dilluns la Conselleria va oferir als sindicats negociar millores salarials i poca cosa més, i això ens va indignar molt als docents. Senyora Consellera, encara que li costi creure-ho, els docents d’aquestes illes SÍ ENS PREOCUPAM PEL PRESENT I EL FUTUR DE L’EDUCACIÓ
  Assemblea de Docents de Illes Balears “

 1. VAGA DE PROFESSORS – Nota de Premsa de FAPA Mallorca « Amipa Corb Marí

  […] Vos adjuntam el Comunicat de Premsa que FAPA Mallorca ha publicat avui a la seva pàgina web: http://www.fapamallorca.org/vaga-indefinida-nota-de-premsa/ […]

 2. HUELGA DE PROFESORES – Nota de Prensa de FAPA Mallorca « Amipa Corb Mari

  […] Adjuntamos el Comunicado de Prensa que FAPA Mallorca ha publicado hoy en su página web: http://www.fapamallorca.org/vaga-indefinida-nota-de-premsa/ […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: