«

»

maig 06 2018

Els alumnes amb discapacitat a l’escola pública sense dret a menjador ni dutxes dignes

El CEE Son Ferriol és l’únic centre públic per discapacitat a les nostres Illes. Invisible durant anys fa temps que reclama tenir un menjador i dutxes dignes.

“El menjador no només és un dret, com el tenen altres 180 escoles públiques. Pels nostres fills quedar a menjar fomenta les seves capacitats, autonomia i educa els hàbits d’alimentació. A les famílies ens dóna certa normalitat d’horaris o possibilitat d’activitats extraescolars.

El mateix amb les dutxes: els nostres fills es dutxen obligatòriament quan fan educació física o tallers a l’hort. No és sols higiene, és un hàbit a aprendre. I fer-ho en uns banys mai reformats comença a ser un risc per la seva seguretat.

En els darrers dos cursos hem anat de departament en departament exposant les nostres necessitats, i quan pensàvem tenir el compromís del Conseller se’ns torna al punt de partida, el de l’espera incerta.

Sr. Conseller: no és excusa que en 2016 el nostre centre fou reformat del sostre després de 37 anys sense cap inversió a l’edifici. La nostra escola ha estat molts d’anys oblidada. Els nostres fills i filles hi són ara, i tenen drets i necessitats. No podem continuar sent ni invisibles ni ignorats.”

Aquesta és la nota de premsa que l’AMIPA CEE Son Ferriol va enviar fa dies als principals diaris de Mallorca. Ha estat que ha estat publicada i ha donat peu a altres articles que podeu consultar al seu blog.

Com expliquen a la seva nota de premsa, la discapacitat als centres públics ha estat invisible durant molts d’anys, però és una opció necessària per a moltes famílies i aquests alumnes es mereixen la mateixa atenció que tots els altres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>