«

»

jul. 17 2019

L’ASSOCIACIÓ NACIONAL D’AGENTS TUTORS CRITICA QUE INCA AUTORITZI EL BIRRACRUZIS

L’associació nacional d’agents tutors, ANAT, ha emès un comunicat criticant que l’ajuntament d’Inca autoritzi celebracions com el Birracruzis, segons podem llegir a Ultima Hora:

«La celebración de este tipo de eventos es del todo incompatible con el trabajo hecho con los menores en materia de prevención de consumo de alcohol y da a entender a los jóvenes que beber cerveza en este caso, es condición indispensable para divertirse» dice el presidente de la ANAT, Rafel Covas.

Cal recordar que aquest esdeveniment privat a les places i carrers del poble, i per tant autoritzat per l’Ajuntament, consisiteix en una “processó” de joves, i no tan joves, pels bars que hi participen, bevent cervesa acompanyats de música i xaranga, un dissabte des de les 9 del matí.

Com el comunicat recorda, FAPA Mallorca duim demanant des de 2015, primer a Pollença i després a Inca, que aquest tipus de celebracions es facin a recintes tancats. El missatge que envien als menor d’edat lligant diversió i alcohol és molt potent i contrari a totes les polítiques de prevenció que hauria de seguir l’ajuntament i que haurien de constar al seu Pla Municipal de Drogues. En la mateixa línia, l’ANT demana a l’Ajuntament d’Inca que cancel·li el Birracruzis o que modifique l’espai «sustituyéndolo por un recinto cerrado con acceso restringido a personas menores de edad y no visible para la población menor de 18 años».

Al mateix article el batle d’Inca, Virgili Moreno, promet una sèrie de modificacions però, malauradament, no podem donar molt de crèdit a unes promeses que ve fent des de l’any 2016, quan ens va dir el mateix a una reunió celebrada amb FAPA Mallorca i representants de les APIMA d’Inca.

Tant els policies tutors, com FAPA Mallorca, la Plataforma FERYA i la resta d’entitats que formam part de la Plataforma per un Oci de Qualitat de les Illes Balears seguirem treballant per reduir el consum d’alcohol dels menors d’edat. És possible aconseguir-ho, com hem vist amb les accions conjuntes al botellot de final de curs d’Alcúdia, i és responsabilitat de tots els adults que la societat no transmeti als joves uns valors que van en contra del que els ensenyam a casa i a l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: