Amb l’objectiu de prevenir i sensibilitzar les famílies sobre les violències masclistes i prendre consciència de la capacitat de la família de fomentar i donar suport a la igualtat d’oportunitats llançam Famílies coeducadores: construint referents positius d’igualtat, una proposta coeducativa que consta de quatre tallers, que es duran a terme entre setembre i desembre.
Es tracta d’espais de trobada entre famílies on compartir experiències educatives i fomentar la incorporació de la coeducació com a eina de prevenció i erradicació de la violència masclista i de suport a la igualtat d’oportunitats entre nines/dones i nins/homes.
Els infants tendran un espai amb activitats lúdiques coeducatives, per tal de facilitar la conciliació familiar i alhora fomentar la coeducació i trencament de mites i rols.
- Estan dirigits a qualsevol membre de la família, independentment del gènere, edat i vincle, o a professionals interessats.
- Es poden inscriure independentment als tallers que vos interessin, o a tots ells.
- Són gratuïts i es realitzaran a la seu de FAPA, dissabtes matí, de 10h a 13h.
INFORMACIÓ SOBRE ELS TALLERS
COEDUCACIÓ, IGUALTAT I FAMÍLIES – 30 setembre
La coeducació és un enfocament educatiu molt recent en la nostra societat, de fet, pot semblar molt difuminat en termes, sobretot, què és i com pot aplicar-se.
El primer taller pretén resoldre tots aquests dubtes. A partir de teoria i dinàmiques grupals i participatives, descobrirem què vol dir coeducar i quins beneficis té pels infants, les famílies i la societat en general. Veurem quina és la gran varietat de temes que aborda la coeducació que van més enllà d’un simple aprenentatge acadèmic i que són imprescindibles per a garantir una educació familiar basada en el principi d’igualtat d’oportunitats.
Però… què podem fer a casa? Us oferirem estratègies, recursos i bones pràctiques per a treballar els aspectes clau i aplicar la coeducació adequadament a la llar, oferint als infants una criança més equitativa.
EDUCAM DIFERENT SEGONS EL GÈNERE? – 28 octubre
Educar diferent segons el gènere durant la infantesa i l’adolescència és quasi inevitable en la nostra societat, i les famílies tenen un paper crucial en aquest procés. A partir de teoria i dinàmiques grupals i participatives, al taller aprendrem per què la coeducació és important per a educar en igualtat a les nostres criatures.
Coneixerem conceptes clau de la igualtat de gènere i la seva relació amb la criança, analitzarem el paper de les famílies en l’educació dels infants i abordarem quatre elements quotidians on es solen evidenciar les diferències de gènere: elecció de jocs i juguetes, pràctica d’esports i activitats extraescolars, elecció i ús de roba i influència d’expectatives de gènere en l’educació.
Veurem com, tot plegat, té efectes en el desenvolupament dels infants i en les dinàmiques internes de les famílies. Per tal de prevenir i/o revertir patrons de criança tradicionals, us proporcionarem recursos i eines que us serviran per posar en pràctica la coeducació a les llars.
MASCULINITATS, I AIXÒ QUÈ ÉS? – 18 novembre
Els homes hauríem de tenir un paper central en la prevenció i abordatge de la violència masclista, entre d’altres motius perquè els homes també hi perdem molt. Però, per què?
Utilitzarem teoria i dinàmiques interactives dirigides a repensar el concepte de masculinitat hegemònica, oferint eines per a desaprendre mandats de gènere limitants i per a educar nins i joves en valors que els permetin desenvolupar-se plenament, com la gestió emocional, la comunicació no violenta i el respecte.
Es proposaran alternatives per al canvi que pretenen donar una petita passa per avançar cap a una societat més justa on les persones puguin construir-se i relacionar-se lliurement.
VIOLÈNCIES MASCLISTES, PREVENCIÓ DES DE LA FAMÍLIA – 16 desembre
La violència masclista continua sent un problema estructural arrelat a la nostra societat i arreu del món. En el taller explorarem aspectes clau per tal de comprendre, prevenir i actuar envers violències masclistes, especialment aquelles que es donen en les etapes de la infància i la joventut.
Al finalitzar el taller, a partir de l’ús de metodologies que facilitin la participació i l’intercanvi d’experiències i estratègies, haurem après a comprendre, prevenir i actuar envers les violències masclistes.
El taller serà flexible i s’adaptarà a les necessitats de les persones participants, posant èmfasi en un dels tres apartats (comprendre, prevenir, actuar) o en tipus i/o àmbits de violències masclistes que més els preocupin, així com per compartir experiències i dubtes.
1 ping
Tallers famílies coeducadores: construint referents positius d'igualtat - IES Puig de Sa Font
22 setembre, 2023 a 10:42 (UTC 2) Enllaç a aquest comentari
[…] Teniu més informació i el formulari d’inscripcions a la nostra web. […]