«

»

febr. 17 2014

COAPA PRESENTA RECURS CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU PER PRESUMPTE NOMENAMENT ARBITRARI DE REPRESENTANT AL CEIB

coapa_petitCOAPA PRESENTA CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU CONTRA LA CONSELLERA CAMPS PER PRESSUMPTE ARBITRARIETAT AL NOMENAMENT D’UN MEMBRE DEL CEIB

Els Consellers del Consell Escolar de les Illes Balears en representació de COAPA, Vicenç Rodrigo i Josep Castells, han presentat avui matí a la Sala de Contenciós-Administraitu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears un recurs contra la Consellera d’Educació, Joana Maria Camps, per la designació i nomenament d’una persona com a membre del Consell Escolar de les Illes Balears dins el grup de “personalitats de prestigi reconegut a l’àmbit de l’educació” de la que no consta cap reconeixement dins l’àmbit educatiu, ni s’han donat explicacions que acreditin els requisits que preveu la llei, malgrat les nostres reiterades sol·licituds.

Vagi per endavant que no es tracta de cap qüestió personal contra aquesta persona que segurament és una víctima més d’una manera arbitrària de fer, a la que ja ens té acostumats aquesta Conselleria d’Educació. No obstant, consideram una burla a la comunitat educativa el menyspreu que demostra la Conselleria d’Educació cap el Consell Escolar de les Illes Balears amb la connivència del seu President, el Sr. Jordi Llabrés, qui té entre les seves funcions la de “proposar el nomenament i cessament dels consellers” (article 17.o del Reglament del CEIB).

Recordam que la Llei que regula el Consell Escolar de les Illes Balears diu al seu article 9 m) que seran elegits “Quatre personalitats de prestigi reconegut en el camp de l’educació, designades pel conseller competent en matèria d’educació, alguna de les quals haurà de pertànyer a un moviment de renovació pedagògica o institució reconeguda en l’àmbit educatiu.”

Al Decret-Llei 5/2012, de mesures urgents per a la reducció de dèficit públic, el nombre de representants d’aquest grup va ser reduït a dues persones, el que fa que sigui més important encara que les persones designades tinguin una trajectòria i coneixements suficientment reconeguts per la comunitat educativa perquè les seves opinions corresponguin al que realment representen dins el Consell Escolar de les Illes Balears.

Aquesta manera d’actuar no fa més que aprofundir en el desprestigi en què ha caigut aquest Consell Escolar i la Conselleria d’Educació que el sustenta. Si els experts de reconegut prestigi en els que se recolza aquesta Conselleria tenen el mateix nivell que aquesta persona nomenada, no ens estranya gens que hagin aconseguit deixar el sistema educatiu de les Illes Balears en el desordre i desconcert en el que està.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: