«

»

nov. 25 2013

DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

ibdonaAvui es celebra, des de l’any 2000, el Dia Internacional contra la violència contra les dones.

El passat 20 de novembre la nostra federació va participar a la sessió de treball promoguda per l’Institut Balear de la Dona per tal d’elaborar el IV Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones de les Illes Balears.

A aquesta sessió els diferents participants, convocats des de distints àmbits (experts, tècnics i representants del teixit associatiu), aportàrem els nostres punts de vista sobre el què es treballarà per fer l’anàlisi de la situació actual.

Sens dubte, l’educació i la violència de gènere foren els temes centrals ja que si partim de una bona educació en igualtat, una conseqüència de la mateixa ha de ser la disminució de la violència sobre la dona.

Incidir des de la escola formant als docents i també formar i empoderar a les famílies perquè transmetin uns valors moderns i d’igualtat als seus fills, és un dels eixos en els què FAPA Mallorca vol continuar treballant. Per aquest mateix motiu demanam la implicació de les distintes Administracions per aportar els recursos adients per dur a terme aquesta tasca.

Si bé pensam que l’educació en igualtat és una matèria a treballar de manera transversal a les distintes assignatures, consideram que no és suficient. A la vista de la dramàtica situació actual per la violència que pateixen les dones a la nostra societat consideram que s’hauria de enfocar des d’un currículum en valors dins la educació dels nostres fills i filles.

Agraïm a l’Institut Balear de la Dona la seva tasca i que hagin comptat amb la veu dels pares i mares per elaborar el seu Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats, i ens posam a la seva disposició per futures col·laboracions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>