«

»

nov. 01 2016

ELS DEURES ESCOLARS A CASA

Els deures escolars que els alumnes duen a casa és un clàssic que tots recordam com una cosa que sempre s’ha fet. Tal vegada per això cal replantejar-los i pensar si els deures, tal com els entenem avui, encaixen en un sistema educatiu que pretén educar ciutadans del segle XXI.

CEAPA, la Confederació Estatal d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes, ha obert el debat amb una campanya de sensibilització vers el deures escolars. Podeu consultar els motius que es plantegen a www.educacionsindeberes.org
ceapa-no-deberes

De manera concreta, per a aquest mes de novembre proposen que els docents no posin deures per al caps de setmana, amb la intenció de recuperar el temps lliure amb la família.

cartel_noviembre_sin_deberes

Des de FAPA Mallorca, no ens manifestam en contra de qualsevol tipus de deures escolars, però sí tal com estan entesos de manera majoritària avui en dia.

Vos proposam a les APIMA que obriu el debat en el vostre centre, amb els docents dels vostres fills i filles, i vos faceu algunes preguntes:

  • Per a què serveixen o haurien de servir els deures? Són un reforç, una ampliació o serveixen per fer allò que no té temps el docent a classe?
  • Es poden fer els deures sense el suport dels pares i mares? Tenim els pares el temps i les condicions per ajudar-los? I els alumnes que no poden comptar amb ells?
  • Hi ha un temps raonable de feina a casa per als alumnes?
  • Es pot ensenyar el mateix sense deures? Què cal canviar?

El que és important és parlar-ne, sense confrontacions, formar part del debat i de la solució com a comunitat educativa. Segur que tots tenim molt a dir i molt a aportar.

RETALLS DE PREMSA.- Última hora (03/11/2016) , Diario de Mallorca (02/11/2016)

NOU: Ara Balears, Carles Capdevila “Deures per demà: argumenti la resposta”

2 pings

  1. Informació de la reunió Tasques escolars a casa” 12 01 2017 | APA Son Sardina

    […] de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos) i la invitació a la reflexió per part de la FAPA (https://www.fapamallorca.org/els-deures-escolars-a-casa/). Es va començar donant la benvinguda als pares i mestres assistents, i xerrant de l’enquesta […]

  2. Informació de la reunió “Tasques escolars a casa” 12 01 2017 | APA Son Sardina

    […] de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos) i la invitació a la reflexió per part de la FAPA (https://www.fapamallorca.org/els-deures-escolars-a-casa/). Es va començar donant la benvinguda als pares i mestres assistents, i xerrant de l’enquesta […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: