«

»

oct. 15 2019

Els policies tutors a Palma: falta de voluntat política? Dos cursos més tard continuem en la mateixa situació.

 FAPA Mallorca vol recordar una vegada més la importància de la figura del Policia tutor en el món educatiu i la falta de mitjans existents actualment per tenir les dotacions suficients i els recursos necessaris al principal municipi de la nostra comunitat autònoma. 

   Com és ben sabut la nostra Federació ha manifestat diferents vegades el seu suport a totes les iniciatives que condueixen a una major implantació de la figura del Policia Tutor als municipis de la nostra illa. Creiem que aquesta figura, més enllà de les actuacions policials que pugui realitzar, és clau per poder dur a terme una feina preventiva i de conscienciació totalment necessària als nostres centres educatius. La informació i la prevenció de riscos a Educació Primària és molt necessària però a l’Educació Secundària es transforma en imprescindible i, per això, l’actuació de diferents professionals provinents de diferents àmbits (treballadors socials, educadors socials, etc.) és necessària per poder abandonar la idea que els problemes es resolen dins dels centres educatius sense tenir en consideració factors de tipus social i, per tant, considerar que l’escola és un element aïllat de la resta de la societat. 

   Per això ja fa anys que FAPA Mallorca denuncia la manca de recursos humans i materials destinats als policies tutors a la ciutat de Palma. Fa 2 anys vàrem tenir la possibilitat de transmetre la nostre queixa directament al batle de la ciutat, el senyor Toni Noguera i a la regidora de Seguretat Ciutadana, la senyora Angélica Pastor, que ens varen manifestar la seva voluntat de tenir aquesta situació solucionada a començaments del curs 2018/19 arribant a una dotació de 11 efectius enfront dels 3 que es tenien en aquell moment. Aquest increment no s’ha produït durant aquest curs acadèmic passat tot i les promeses al respecte. Davant d’aquesta fet vàrem tornar a traslladar la nostra preocupació al Consell Escolar de Palma, màxim òrgan de consulta i participació del món educatiu a la ciutat que va aprovar una resolució per unanimitat instant a potenciar aquesta figura prenent les decisions administratives i polítiques que fossin necessàries. 

 Passades les darreres eleccions ens reunirem amb l’actual regidor d’Educació i tornàrem a fer la pregunta referida a la dotació actual i a la prevista en relació als agents tutors. No ens va saber resoldre aquesta qüestió i ens va emplaçar a fer aquesta qüestió a la regidora actual de Seguretat Ciutadana, la senyora Joana Maria Adrover. Vàrem registrar aquesta demanda a inicis del mes de setembre i a finals (una vegada començat el curs escolar) hem rebut una contestació per part del major de la Policia Local que ens indica “Em complau informar que en aquests moments, no es disposen d’agents per donar cobertura a les actuals demandes de Policia tutors, estem feina per pal·liar aquesta situació estructural.”

   La nostra sorpresa ha estat majúscula i la nostra indignació també. Després d’anys i anys de demandes i peticions i davant de la pregunta concreta de quants policies tutors existeixen actualment en servei ens trobem amb una resposta com aquesta que no només confirma les nostres pitjors pors sinó que ens torna a emplaçar a un futur inconcret per començar a resoldre aquesta situació. Ens pareix una actitud molt poc seriosa davant d’un fet tan important com la tasca que realitzen els policies tutors, que podem visualitzar en els propis enllaços oficials del Govern de les Illes Balears http://www.caib.es/sites/policiestutorsillesbalears/ca/portada-79128/ i davant de la situació que ens trobem a la nostra ciutat. 

   Així, no ens queda una altra opció que reiterar una vegada més la problemàtica que ens trobem a la ciutat de Palma, la falta de solucions existents i la necessitat de que, d’una vegada per totes, els nostres representants polítics es prenguin seriosament aquest tema i enfoquin la prevenció i la tasca comunitària com un eix central de les seves polítiques. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>