«

»

juny 20 2015

Enquesta Famílies – Quadern GADESO

Avui GADESO ha publicat el número 276 de Quaderns GADESO dedicat a la participació de les famílies a l’escola. Ahir es va presentar en roda de premsa conjunta amb FAPA Mallorca, amb la presència d’Andreu Grimalt, Director de la Fundació Gadeso, i els membres de FAPA Mallorca, Aina Socias, Jaume Ribas i Vicenç Rodrigo.

S’han valorat els resultats d’una enquesta que es va realitzar el mes de març a més de 1200 famílies de centres educatius públics i concertats de Mallorca, dins el marc de les Jornades Escola i Família: de la participació a la col·laboració.

Andreu Grimalt ha explicat que si bé la mostra no va ser aleatòria ja que les enquestes es varen distribuir a través de les APIMA, els resultats de l’enquesta són molt interessants pel que fa a definir les àrees d’interès, les necessitats i el punt de vista de les famílies sobre la seva participació a l’àmbit educatiu.

S’ha destacat que el 42% de les famílies consideren que és molt necessari treballar per a la conscienciació de les famílies en la importància de la seva participació en la vida escolar dels seus fills i filles. Per altre part, el que més valoren les famílies a l’hora de triar centre educatius són la proximitat a la seva residència o lloc de treball, un 53%, i el projecte educatiu del centre, un 26%.

gadeso-families1

La qualificació que fan les famílies sobre les docents és molt positiva ja que un 86% qualifica al professorat de bo o molt bo. Per contra, un 48% de les famílies consideren que eles instal·lacions dels centres educatius són millorables.

En quant al participació, un 46% reconeixen no tenir cap participació en els òrgans de participació dels centres educatius (APIMA, Consell Escolar, Assemblees) mentre un 55% dels que si participen ho fan per què consideren que és important per a l’educació dels seus fills i un 21% per què volen millorar la gestió del centre educatiu.

El grau de satisfacció dels enquestats respecte de la tasca de l’APIMA del seu centre és del 72%, un 65% sobre les APIMA en general i un 53% sobre las tasca de la FAPA. Sobre les demandes que fan les famílies a les APIMA destaca en un 80% la col·laboració amb l’equip directiu i docent per crear bon clima escolar, en un 74% la canalització de les demandes de les famílies i un 66% la d’aconseguir una major implicació de les famílies.

gadeso-families2

Podeu consultar totes les dades al Quadern Gadeso pdf

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>