«

»

maig 06 2015

Illes per un Pacte – Presentació

El camí que iniciàrem l’agost de l’any passat, quan les comunitats educatives de totes les illes decidírem treballar plegats per un somni, ahir va arribar a una fita important.

El somni del sistema educatiu que els nostres fills i filles es mereixen, d’un sistema educatiu fruit de l’experiència, del coneixement i del consens, ens ha encoratjat tot aquest temps, malgrat la feina i les dificultats.

Ahir es presentà el document definitiu d’aquesta primera etapa del Pacte per l’Educació, que ara es traslladarà a  tots els partits polítics perquè “se’l facin seu”, amb vistes a les eleccions municipals del proper 24 de maig.

IMG_7548

IMG_7541IMG-20150505-WA0018En qualsevol cas, aquest document és un nou principi, unes línies mestres que seguirem treballant amb el mateix esperit amb el que hem arribat: el consens.

El Pacte per l’Educació ens necessita a tots, i per això col·lectius i persones s’hi poden adherir per “fer créixer l’arbre del pacte, per provocar el canvi real que permeti una escola del segle XXI”.

Com ha escrit Joan Amorós (Diario de Ibiza 5/05/15):

Fa un temps, unes petites arrels començaren a créixer davall la terra, allunyades entre elles i silencioses. Eren unes arrels que somiaven, en un futur, convertir-se en arbres forts i frondosos. Aquestes arrels anaren creixent alimentades per l´esperança que tenien en proporcionar un millor futur a aquells que estan per nàixer. Es trobaven, però, amb la dificultat d´un terreny eixut i dur.

[…]

les arrels agafaren força i començàrem a sortir de la terra, en una primera tija encara tendra i prima. Infinites hores de reunions i infinites línies de correus electrònics alimentaren d’aigua les arrels. Infinites discussions, reflexions i raonaments, abonaren amb un adob molt ric el nostre arbre.

[…]

L´última part del procés va permetre que aquest arbre florís, millorant encara més la preciosa imatge que començava a tenir: les esmenes que enriquiren el text. Aquestes flors definien ben a les clares les característiques d´aquest procés: obert, transparent, consensuat, policromàtic i participatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos

Rep els articles nous al teu correu-e: